Keira Knightely elmondta, mi a baja a napjainkban játszódó filmekkel

A színésznő tapasztalatai szerint szinte az összes ma játszódó filmben megerőszakolják a női karaktereket.

Keira Knightley elsősorban kosztümös filmekben szeret szerepelni, nem sokára láthatjuk őt a Colette című életrajzi filmben, mely a huszadik század elején játszódik. A színésznő emlékezetes alakítást nyújtott például a Büszkeség és balítéletben vagy az Anna Kareninában is, következő szerepe a francia írónő, Colette, teljes nevén Sidonie-Gabrielle Colette lesz, aki 19. és 20. század fordulóján élt.

A színésznő előszeretettel vállalja ezeket a történelmi szerepeket, és most az is kiderült, hogy miért elsősorban ezek a kedvencei: elmondása szerint van valami visszataszító abban, ahogy a női karaktereket ábrázolják a napjainkban játszódó filmekben.

„A Netflix és az Amazon térnyerésével láthatunk néhány erős női karaktert és női történetet” - nyilatkozta a Varietynek. „Nem sokat tudok ezekről a filmekről. Nem igazán vállalok olyan filmet, ami napjainkban játszódik, mert ott a női karaktereket majdnem mindig megerőszakolják.

„Valahogy mindig kellemetlennek találom a nők ábrázolásmódját, miközben a történelmi női karakterek meg inspirálnak.”
Azt is megjegyezte, hogy a készülő filmes projekteken már lát némi fejlődést ezzel kapcsolatban:

„Van valami fejlődés. Hirtelen olyan forgatókönyveket kezdtem el kapni, amikben a nőket nem erőszakolják meg rögtön az első öt oldalon, és nem egyszerűen csak azért vannak benne a történetben, hogy ők legyenek a szerető barátnők vagy feleségek.”

via NME