Keira Knightley még mindig nem nézte újra az Igazából szerelmet

De legalább most már tudja, kit választott.

Még 2018-ban, egy YouTube-videóban meg kellett válaszolnia Keira Knightley-nak azt a kérdést, hogy a karaktere kit választ az Igazából szerelem végén, a férjét vagy az Andrew Lincoln által játszott Markot. A színésznő zavarba jött, majd elárulta, hogy nem emlékszik rá, mert a 2003-as premier óta nem nézte újra a filmet. Azért megtippelte a helyes választ (Juliet marad a Chiwetel Ejiofor által játszott Peterrel), de a stábtól kellett megkérdeznie, hogy jó-e a tippje.

Most, hogy közeleg a színésznő új horrorkomédiájának, a Silent Nightnak a bemutatója, megint előkerült a téma, és Knightley bevallotta, hogy még mindig nem nézte újra a filmet, de most már legalább sokkal határozottabban állítja, hogy tudja, kit választ végül a karaktere.

A sztori szerint Mark a legjobb barátja feleségére nyomul, és egy azóta mémmé vált jelenetben vall neki szerelmet, súgókártyák segítségével. Ezt az epizódot azóta sokan kritizálták, mondván, hogy a Mark által választott módszerek ma már zaklatásnak és/vagy érzelmi zsarolásnak minősülnének, akármilyen cukik is azok a szöveges táblák. A forgatásra visszaemlékezve később maga Andrew Lincoln is úgy nyilatkozott, hogy voltak kétségei. Elmondta, hogy nagyon könnyű volt felvenni a jelenetet, mert csak állnia kellett az ajtóban, tartania a kártyákat és nagyon szerelmesnek lennie Keira Knightley, közben viszont azt kérdezgette a rendezőtől, hogy

Biztos vagy benne, hogy nem fogok egy perverz zaklatónak tűnni?”

Richard Curtis elismerte utólag, hogy a határon táncoltak a karakterrel, de tudta, hogy Lincoln őszinte és nyíltszívű alakítása miatt képesek lesznek megúszni.

Az persze nem olyan meglepő, hogy Knightley nehezen tudta visszaidézni, mi történik a filmben, az alkotók ugyanis némileg homályban hagyták Juliet döntését. Ezt a helyzetet tisztázta végül a 2017-ben bemutatott negyedórás „folytatás”, a Red Nose Day Actually ami valójában egy jótékonysági kampány részeként készített mini-reunion volt. A kisfilmből egyértelműen kiderült, hogy Juliet maradt a férjével, Mark pedig feleségül vette Kate Mosst.

Via: EW

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.