Kétszer is megtörtént a '90-es évek legsokkolóbb rajzfilmes gyilkossága

Egy új képregény szerint Az oroszlánkirály Zordonja nem először végzett valakivel úgy, hogy lelökte a szakadékba, egyenesen a vágtató gnúcsorda elé.

Kevés olyan gyerek volt a '90-es években, akit ne traumatizált volna Mufasa halála Az oroszlánkirályban. Az viszont talán még őket is meglepheti, hogy nem az volt az első alkalom, amikor a gonosz Zordon úgy gyilkolt meg valakit, hogy a gnúcsorda elé lökte az illetőt  – néhány nappal korábban ugyanígy végezte Zuhour, a hiénák királynője is.

Mindez a Dynamite Entertainment gondozásában megjelent Disney Villains: Scar #4 című képregényből derül ki. A Brown és Trevor Fraley által írt történetből megtudhatjuk, hogyan hajtott végre Zordon sikeresen puccsot Mufasa birodalma ellen, és előtte hogyan tett szert a hiénákból álló hadseregére. A hiénák királynője, Zuhour eredetileg azért adta kölcsön Zordonnak a három hiénát, Shenzit, Banzait és Edet, hogy abban az esetben, ha rengeteg élelemmel térnek vissza, akkor Zuhour nagy kegyesen megengedi Zordonnak, hogy ő vezesse a hiénák támadását a Büszkeség-szikla ellen. Zordonnak azonban más tervei voltak: teljes irányítást akart a hiénák felett – a királynőjük nélkül. Így amikor Zordon és a három hiéna visszatért Zuhourhoz, a gonosz oroszlán váratlanul lelökte Zuhourt a szikláról, amelyről korábban még a gnúkat csodálták, a csorda pedig agyontaposta a hiénák királynőjét.

 

 

Bár Zuhour túlélte a gyilkossági kísérletet, és végül száműzték a birodalmából, a hátborzongatóan kegyetlen módszer, ahogyan Zordon megszabadult egy uralkodótól, akinek később átvette a helyét, pontosan ugyanaz volt itt is, mint amit később a saját testvére, Mufasa esetében is tett. (via Screenrant)