Kevin Costner nevetve mesélte, milyen volt '89-ben a tinédzser Matt Damon

A 69 éves sztár Jimmy Kimmel talkshow-jában idézte fel, milyennek látta a fiatal Matt Damont és Ben Afflecket, akik statisztaként dolgoztak a Baseball álmok forgatásán.

Kevin Costner a Jimmy Kimmel Live című esti talkshow vendége volt nemrég, abból az apropóból, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon 11 perces álló ovációval ünnepelték legújabb filmjét, a Horizont: Egy amerikai eposz című westernt (amiről nem sokára kritikát közlünk - a film nálunk június 27-én kerül a mozikba).

 

Kevin Costner Cannes-ban (forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images)

 

A 69 éves sztár így idézte fel a megható pillanatot a műsorvezetőnek:

Egy pillanatra tényleg elkezdtem visszafelé pörögve látni az életemet. Visszamentem a kezdetekhez, és azon tűnődtem, hogy hogyan is kerülhettem ilyen helyre. Mindannyiunknak vannak álmai, ahol lenni akarunk, nekem is megvoltak a sajátjaim. Kiharaptam az életből néhány nagyon nagy falatot, és az élet is kiharapott belőlem néhány nagyon nagyot. De én csak mentem tovább. És amikor elkezdtek tapsolni, és nem hagyták abba, nem igazán tudtam, hogy mi van... nem sírtam, b*ssza meg, nem sírtam. De a szemem tele lett könnyel.

Jimmy Kimmel ezután felidézte, hogy az 1989-es Baseball álmok forgatásán Matt Damon és Ben Affleck is ott voltak statisztaként, sőt, az Aki legyőzte Al Caponét miatt akkor már világhírű sztár még találkozott is velük. Costner erre így emlékezett vissza a műsorban:

A lelátón ültek, mint főiskolás srácok. Mindketten egyszerre hajoltak előre, egyszerre dőltek hátra, egyszerre néztek egymásra, miközben beszéltünk. Óriási volt a lelkesedésük, maximális hőfokon égtek! Tisztán emlékszem rájuk.

Kimmel fel is olvasott egy üzenetet magától Matt Damontól, aki a saját szemszögéből idézte fel az emlékezetes találkozást:

Jól emlékszem erre. Lúzerség, de nekem egy Aki legyőzte Al Caponét-poszter lógott a falamon. [Costner] kijött, és a statisztákkal lógott a beállítások között. Megkérdeztem tőle, hogy mit csinál, mire ő azt felelte: »csak fossuk a szót« [shooting the shit], én pedig úgy nevettem ezen, mint egy 12 éves kislány. Nagy dolog volt ez a számunkra, mert [Costner] pontosan olyan karriert futott be, amilyet reméltünk, hogy be fog futni. És nagyon rendes volt velünk.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

(via Deadline)