Kiderült, hogy Taika Waititi csak a pénz miatt csatlakozott a Marvelhez

A Thor-filmek rendezője a képregényt sem szerette.

A szuperhősfilmes rendezők szeretik elmondani, hogy mindig is Marvel / DC-filmet szerettek volna készíteni, és már gyerekként nagy képregényrajongók voltak. Taika Waititi nem ebbe a táborba tartozik, a SmartLess nevű podcastben ugyanis elárulta, hogy neki nem volt minden vágya az, hogy rendezőként csatlakozzon a Marvel Moziverzumhoz.

Az új-zélandi direktor eddig két MCU-filmet rendezett: a 2017-es Thor: Ragnarököt, amelyet az egyik legjobb Marvel-filmnek tartanak, és a 2022-es Thor: Szerelem és mennydörgést, ami az MCU egyik legmegosztóbb alkotása lett. Waititi elmondta, hogy eredetileg csak a pénzért vállalta a Ragnarököt, mivel éppen akkor született meg második gyermeke.

"Nem szerepelt a tervemben a szerzői karrieremmel kapcsolatban. De szegény voltam, és épp akkor született meg a második gyermekem, és arra gondoltam, hogy 'Tudod mit, ez egy remek lehetőség lenne arra, hogy eltartsam a gyerekeimet’."

Waititi azt is bevallotta, hogy gyerekkorában sosem olvasott Thor-képregényeket. Előfordult, hogy a kezébe került, de nem érdekelte.

Aztán utánanéztem a dolognak, elolvastam egy Thor-képregényt, vagy 18 oldalt, és még mindig értetlenül álltam a karakter előtt."

Arra a kérdésre, hogy a Marvel vezetői féltek-e őt felkérni, Waititi úgy válaszolt, hogy szerinte már nem volt más jelöltjük.

Azt gondoltam, ha már engem hívtak, akkor ez tényleg a hordó legalja."

A Thor: Ragnarok végül 853 millió dolláros bevételt hozott világszerte, és a kritikusok is szerették. A Szerelem és mennydörgés sem teljesített rosszul, a gyenge kritikák ellenére 760 millió dollárt hozott, de Waititi nemrég a Business Insidernek úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg nem fog visszatérni egy újabb Thor-film rendezésére, mert a következő hat évre teljesen be van táblázva.

Soha nem érezném úgy, hogy megcsalnának"

- mondta, utalva arra, hogy nem haragudna, ha a Marvel egy másik író-rendezőt kérne fel egy ötödik Thor-filmhez. "Nyitott kapcsolatban élünk, és ha mással akarnak találkozni, annak örülök. Attól még egy nap újra visszabújnék hozzájuk az ágyba."

Hemsworth a nyáron az Entertainment Weeklynek azt mondta, hogy még semmi sem hivatalos a visszatérésével kapcsolatban. Azt szeretné, ha egy esetleges Thor 5 "kiszámíthatatlan" lenne, de azt sem szeretné megkockáztatni, hogy olyan sokáig játssza Thort, hogy a Marvel-rajongók megunják.

A Thor: Szerelem és mennydörgést sok Marvel-rajongó a blőd humora miatt nem szerette. Hemsworth a GQ-nak azt mondta, hogy a stáb "túlságosan jól érezte magát" a film készítése közben, és emiatt "túlságosan hülyéskedős lett."

via: Yahoo News