Kiutálták Matt Damont az Ocean's 8-ből

Pedig már leforgatták vele a cameót az Ocean's Eleven női verziójába, de aztán kivágták. Azt is tudni lehet, miért.

A Bourne- és persze az Ocean's-filmek sztárja ellen tavaly év végén kezdtek aláírást gyűjteni: összesen 28 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt követelték, távolítsák el a női Ocean's-ből a vele leforgatott képsorokat. Damon bűne az volt, hogy a szexuális zaklatási botrányok közepette nem fogalmazott meg elég finom véleményt a #MeToo mozgalomról ("azért van különbség a nemi erőszak, a gyerekbántalmazás és aközött, ha valaki megpaskolja valakinek a fenekét"), és egyesek szerint bagatellizálta a szexuális visszaéléssel vádolt Louis C.K. tetteit ("nem csinálna ilyet többször").

George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Elliot Gould és Don Cheadle az Ocean's Elevenben. Forrás: InterCom

 

A színész kiradírozásáról szóló döntés nem sokkal azután született, hogy a produkcióban szereplő kevés férfi sztárok egyike, A hobbit-filmekből ismert Richard Armitage ódákat zengett róla, milyen jó volt csupa nővel dolgozni (annak ellenére, hogy az Ocean's 8-et Gary Ross rendezte, a legtöbb sztár nő benne, ahogy az executive producer és a forgatókönyvíró is), mennyire jó volt a hangulat a forgatáson, és milyen kollegiálisak voltak egymással a színésznők.

Armitage viccesen „férfimentes övezetnek” nevezte a forgatási helyszínt, ami szerinte teljesen rendben volt így, ezért vélhetően neki aztán nem fognak hiányozni Matt Damon jelenetei. A Damon-mentes Ocean's 8: Az évszázad átverését június 21-én mutatják be a magyar mozik.


(via Digital Spy)