Kizárták Návai Anikót a Golden Globe-díjakról szavazó szervezetből

A források szerint a magatartási kódex megsértése miatt kellett megválni az évtizedek óta Los Angelesben élő filmkritikustól.

Sajtóértesülések szerint kirúgták Návai Anikót, valamint Howaida Hamdyt és Munawar Hosaint a Golden Globe-díjak sorsáról döntő grémiumból, a Hollywood Foreign Press Associationből. A források szerint a három újságírótól a szervezet magatartási kódexének megsértése miatt kellett megválni, miután lefolytattak egy vizsgálatot a viselkedésükkel kapcsolatos panaszok miatt.

 

Forrás: YouTube / Hello Hollywood

 

A bangladesi születésű Munawar Hosain és a Návai Anikó is Los Angelesben élnek, évtizedek óta a Hollywood Foreign Press Association tagjai voltak. Návairól 2022-ben mi is írtunk itt a PORT.hun: akkor a filmkritikus jótékony homályban hagyta egy Mokka-interjúban, hogy miért is robbant ki a Golden Globe-díjat osztogató szervezet korruptságáról szóló botrány. De emlékezetes volt az az eset is, amikor 2021-ben Návai komoly sajtóetikai purparléba keveredett azzal, hogy exkluzív interjúkat adott el, de valójában plagizált, és több helyről ollózta össze a cikkeiben szereplő információkat és nyilatkozatokat.

Az exkluzív interjúkészítő Návai Anikó most a Mokkában torzította a valóságot

"Botrány: Nem jelentek meg a sztárok a Golden Globe-gálán" címet viseli az anyag, amiből egy szó sem esik a tavalyi botrány igazi okáról, a díjat osztogató szervezet korruptságáról.

Tovább

 

Az egyiptomi újságíró, Howaida Hamdy egyike volt a 21 új tagnak, akiket 2021-ben vettek fel a Golden Globe-díjakról szavazó testület diverzifikálására irányuló erőfeszítések első hullámában, a grémiumot korábban illető széles körű kritikákat követően. Hamdyval kapcsolatban korábban arról számoltak be, hogy az arab nyelvű kritikáiban és tweetjeiben antiszemita és szélsőséges megjegyzések fordultak elő.

A Dick Clark Productions és Eldridge az év elején vásárolta meg a Hollywood Foreign Press Associationtől a Golden Globe összes vagyonát, jogát és ingatlanját, így ezzel a hollywoodi díjátadó show egy kereskedelmi vállalkozássá vált. A Golden Globe várhatóan hamarosan nyilvánosságra hozza a 76 országból származó 300 újságíró-szavazójának névsorát. A következő díjátadóra 2024. január 10-én kerül sor.

(via Deadline)