Könnyek közt mesélt Elvisszel való kapcsolatáról Priscilla Presley

A róla szóló, Priscilla című film velencei vetítése előtt kérték ki a véleményét.

A Velencei Filmfesztiválon mutatták be Sofia Coppola új rendezését, a Priscillát, amelyet a színészsztrájk ellenére el tudtak kísérni a főszereplői, a Priscilla Presley-t alakító Cailee Spaeny és Jacob Elordi mint Elvis. A világpremiert megelőző sajtótájékoztatón azonban nem csak ők kaptak szót. Priscilla Presley eredetileg úgy döntött, hogy nem vesz részt a panelbeszélgetésen, mégis elfogadta a mikrofont, amikor egy olasz újságíró megkérdezte, mi mozgatta meg leginkább a filmben.

"A befejezés. Nagyon nehéz leülni és megnézni egy filmet rólad, az életedről, a szerelmedről

- mondta Presley, akinek az emlékiratai alapján készült az Elvis Presley-hagyaték által amúgy nem támogatott film.

"Sofia elképesztő munkát végzett. Megcsinálta a házi feladatát. Beszéltünk néhányszor, és én tényleg mindent elmondtam neki, amit csak tudtam [...] A szüleimnek nagyon nehéz volt megérteni, hogy Elvis ennyire érdeklődik irántam, és hogy miért. Én inkább csak hallgattam őt. Elvis minden lehetséges módon kiöntötte nekem a szívét Németországban, mesélt a félelmeiről, a reményeiről, az anyja elvesztéséről, amit soha, de soha nem hevert ki. Én voltam az a személy, aki tényleg ott ült, hogy meghallgassa és vigasztalja őt. Ez volt a mi kapcsolatunk, annak ellenére, hogy 14 éves voltam."

Priscilla Presley külön kihangsúlyozta, hogy nem érezte úgy, hogy Elvis kihasználta volna a 10 év korkülönbséget, mondván "idősebb voltam a valóságban az életkoromnál."

Forrás: Getty Images

 

"Az emberek azt hiszik, hogy ez volt a vonzalom alapja, a szex. Egyáltalán nem. Nem is feküdtem le vele. Nagyon kedves volt, nagyon lágy, nagyon szeretetteljes, de tiszteletben tartotta azt is, hogy csak 14 éves voltam. Inkább csak fejben és gondolatban voltunk együtt, és ez volt a kapcsolatunk. Igen, felhívott, amikor visszajött az Államokba. Ez is része volt a kapcsolatunknak, hogy elmondta nekem az összes bánatát, és hogy mi történt, és hogy mennyire felidegesítette a rendező a forgatáson. Nem tudom, miért bízott bennem ennyire, de megtette. Soha, de soha nem mondtam el senkinek, hogy találkozgatok vele, és ez volt a másik dolog, amit szeretett, az a tény, hogy soha, semmilyen módon nem adtam ki őt."

Priscilla Presley mesélt arról is, hogyan ért véget a kapcsolatuk. (1972-ben elváltak.)

"Kialakítottunk egy kapcsolatot, és ez a kapcsolat addig tartott, amíg ott nem hagytam, de nem azért, mert nem szerettem őt. Ő volt életem szerelme. Az életmód volt az, ami annyira nehéz volt számomra, és azt hiszem, ezt minden nő át tudja érezni, de ez nem rontotta el a kapcsolatunkat. Továbbra is nagyon közel maradtunk egymáshoz, és én gondoskodtam róla, hogy a lányunk [Lisa Marie] mindig lássa őt. Olyan volt, mintha soha nem hagytuk volna el egymást, szóval ezt szeretném tisztázni. Köszönöm."

via: IndieWire