Könyörtelenül kivágják Kevin Spacey-t Ridley Scott új filmjéből

A színészt szexuális zaklatási botrányai miatt Christopher Plummerre cserélik, hogy még írmagja se maradjon a produkcióban.

A készülő,  A világ összes pénze című életrajzi filmről már mi is írtunk, és képet is közzétettünk a hihetetlen átalakuláson átment színészről. Most úgy tűnik, minden hiába volt, mivel a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey-t egyszerűen kivágják a filmből, melynek egyébként másfél hónap múlva lesz a premierje. A két Oscar-díjjal is jutalmazott színészt Christopher Plummer helyettesíti: vele forgatják újra Spacey jeleneteit. A J Paul Getty olajmágnásról szóló életrajzi filmet Ridley Scott rendezi.

Spacey-t legutóbb az eset idején még csak tinédzser korú fiú vádolta meg szexuális zaklatással, és ez volt az utolsó csepp a pohárban: Ridley Scott úgy döntött, hogy a színésznek mennie kell. Helyette Christopher Plummerrel forgatja újra Spacey jeleneteit, aki így búcsút mondhat harmadik Oscar-esélyének is. Az újraforgatást rögtön el is kezdik, egy, a produkciót jól ismerő forrás szerint, de ehhez persze a mellékszereplők, Mark Wahlberg és Michelle Williams közreműködésére is szükség lesz.

Christopher Plummer

 

A döntést tehát a legújabb szexuális zaklatási vádak után hozták meg: Heather Unruh, egy tévés hírolvasó fia volt az áldozat, aki még csak 18 éves volt, amikor Spacey leitatta, majd a nadrágjába nyúlkált. A tévés azt is elmondta, hogy fia akkor nem számolt be az eseményekről, mert mérhetetlenül szégyellte magát, és félt is. Most a család úgy döntött, hogy előjön a történettel.

„Kevin Spacey-nek ezt mondanám: Szégyen, amit a fiammal műveltél.”

Spacey szóvivője még a múlt héten azt mondta, hogy a színésznek időre van szüksége, hogy értékelje a helyzetet, és kezelésen vegyen részt.

A film premierje eredetileg november 16-án lett volna, azonban ezt elhalasztották december 22-re. Az is érdekes, hogy Ridley Scott első választása a szerepre Plummer lett volna, de aztán a producerek meggyőzték, hogy egy nagyobb nevű színészt válasszon.

A Sonyt meglepte a színészcseréről szóló döntés, de támogatja a rendezőt.

via The Guardian