Mads Mikkelsen elhozza a civilizációt - ELŐZETES!

A The Promised Land című történelmi filmben a színész a dán felfedezőt, Ludvig Kahlen alakítja.

A történelem során mindig voltak olyan kalandorok, akik új földeket és gazdagságot keresve indultak útnak az ismeretlenbe. Ezek a felfedezők, az új földre érve igyekeztek kiaknázni annak lehetőségiet. Némiképp hasonló történetet mesél el Nikolaj Arcel epikus történelmi drámája, a The Promised Land (’Az ígéret földje’), amely a felfedezésről és az azt követő törekvésről szól, hogy a földet termővé tegyék, még akkor is, ha meddőnek bizonyul. A Mads Mikkelsen főszereplésével készült film a Velencei Filmfesztiválon debütál, és most befutott hozzá az előzetes.

Az előzetes elején Ludvig Kahlen kapitány (Mads Mikkelsen) megpróbálja megművelni a láthatóan túl kemény földet, majd kiderül, hogy ennél sokkal ambiciózusabb tervei vannak: a király nevében települést akar felhúzni a dán pusztában. Akárcsak ősei, ő is azt próbálja meg megvalósítani, ami elérhetetlennek tűnik.

„Isten azért küldte az embert a földre, hogy civilizációt teremtsen”

– mondja. Azonban egyre világosabbá válik számára, hogy annak, hogy a pusztába elhozza a civilizációt, ára van: a családját, a személyes békéjét és valószínűleg az életét is veszélybe sodorja azért, hogy elérje a célját.

Forrás: Zentropa Productions / YouTube

 

A film Ida Jessen 2020-as bestsellere alapján készült, melynek címe Kaptajnen og Ann Barbara, vagyis A kapitány és Ann Barbara. A történet azt mutatja meg, hogy milyen az, ha a kitartás találkozik az ambícióval. A film szinopszisa szerint:

„a puszták meghódításáról szóló lebilincselő sztori egy büszke és megalkuvást nem ismerő férfi és nő története, akik szövetségre lépnek a gonosz, a halál és a kárhozat elleni küzdelemben.”

ez is érdekelhet

7 dolog, amit nem tudtál Mads Mikkelsenről

Kedden volt a szülinapja, jövőre pedig az Indiana Jones ötödik részében láthatjuk – minden egybevágott tehát, hogy összegyűjtsünk róla több mint fél tucatnyi érdekességet.

Tovább

 

A The Promised Land forgatókönyvét Arcel írta Anders Thomas Jensen dán forgatókönyvíróval és rendezővel (Zöld hentesek, Ádám almái, Az igazság bajnokai) közösen. A projektet maga Mikkelsen vezeti, aki jól ismeri a lehetetlennel szembesülő karakterek természetrajzát, ahogy azt a 2018-as Sarkvidékben is láthattuk.

A The Promised Land október 5-én debütál a dán mozikban, hazai bemutatóról egyelőre még nincs hír.

(via Collider)