Maga Stephen King és a kritikusok is imádják a legújabb King-adaptációt

A Torontói Filmfesztiválon mutatták be a Chuck életét Tom Hiddlestonnal, Mark Hamill-lal, és Karen Gillannel a főszerepben.

Stephen King elsősorban az olyan horrorregényeiről ismert, mint a Ragyogás, a Carrie és a Végítélet, a pályafutása során azonban írt ettől a műfajtól messze elrugaszkodó történeteket is, amelyekből olyan kultfilmek születtek, mint A remény rabjai, a Halálsoron és az Állj mellém!. Az egyik ilyen rendhagyó King-írás a Chuck élete, ami a 2020-as Minél véresebb című novelláskötetben jelent meg, a filmváltozatot pedig az a Mike Flanagan forgatta le belőle, aki korábban a Ragyogás folytatását, az Álom doktort is jegyezte.

A Chuck életét szeptember 6-án mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a 76 éves Stephen King pedig (aki épp a múlt héten írta ki a közösségi oldalára, hogy 23 könyvét tiltották be a floridai könyvtárakban, amiért szexualitás szerepel benne) így nyilatkozott róla rajongóinak:

Ez [a film] a legjobbak egyike. Szomorú a története, és van benne egy csipetnyi természet feletti, de egyben örömteli és életigenlő is. Talán nem ezt várnátok tőlem, de ez van.

Floridában betiltottak 23 Stephen King-regényt, a sztáríró kiakadt

„Mi a f*sz?” – így reagált a horror királya az X-en arra, hogy a könyveinek nincs helye az iskolai könyvtárakban.

Tovább

 

A Chuck életét a nézők is dicsérték: a TheWrap „csodálatosnak”, a Collider pedig „a valaha készült legjobb Stephen King-adaptációnak” nevezte. A filmben olyan sztárok alakítják a főszereplőket, mint Mark Hamill, Chiwetel Ejiofor, Matthew Lillard és Karen Gillan, a címszereplő Chuck bőrébe pedig Jacob Tremblay és Tom Hiddleston is belebújik a történet folyamán, miközben a főhős körül épp összeomlik a világ, leáll az internet, és az emberek kétségbeesetten próbálnak túlélni...

Forrás: Red Room Pictures

 

(via The Independent)