Majdnem meghalt Michael J. Fox a Vissza a jövőbe 3. forgatásán

Annak a jelenetnek a felvétele közben, amikor karakterét, Marty McFlyt Doki megmenti az akasztástól.

A smaragd románca sikerét követően Robert Zemeckis lehetőséget kapott rá, hogy megrendezzen egy sci-fi vígjátékot egy időgéppel és egy időutazó tinédzserrel, illetve Doki nevű idős feltaláló barátjával a középpontban. Ez lett az 1985-ös Vissza a jövőbe, ami még nagyobb sikernek bizonyult, mint A smaragd románca – olyannyira, hogy két folytatás is készült hozzá: az egyik 1989-ben, a másik 1990-ben jött ki.

A vadnyugaton játszódó Vissza a jövőbe 3. forgatása közben viszont

történt egy balszerencsés epizód,

méghozzá az egyik leghíresebb jelenet felvétele során, amikor Doki megmenti a kötél általi haláltól ifjú barátját. Szerencsés ember című 2002-es memoárjában Michael J. Fox minderre a következőképp emlékszik vissza:


„A képsor úgy volt kitalálva, hogy nem látható rajta az egész testem, szóval az első pár csapó alkalmával egy kis fadobozon álltam. És mindegy, hogy hogyan mozdítottam magam, a himbálózásom egyszerűen nem volt elég hiteles. Ezért arra kértek, hogy próbáljuk meg anélkül felvenni, hogy ráállnék a dobozra.

Szóval a kötéllel a nyakam körül ott lógtam a gerendáról,

így elzáródott a nyaki ütőerem, ami miatt egy rövid ideig elájultam.

Ott lógtam öntudatlanul a kötél végén pár másodpercig, mire Bob Zemeckis, aki hiába nagy rajongóm, rájött, hogy talán mégsem vagyok ennyire jó színész” – zárta viccesen a nem olyan vicces sztorit a sztár.


(via Far Out Magazine)

 

Ez is érdekelhet

5 filmjelenet, amit szétcsesztek a statiszták

Van, hogy a háttérben izgalmasabb dolgok történnek – csak épp nem direkt.

Tovább