Már több színész is eladományozta a Woody Allen legújabb filmje után kapott fizetését

Woody Allen új filmje egy 44 éves férfi és egy 15 éves lány szexuális viszonyáról szól.

Woody Allennek egyre rosszabbul áll a szénája. Már eddig is voltak kétes ügyei, ám a szexuális zaklatási botránysorozat egyre jobban megtépázza hírnevét, legutóbb pedig a fia, Ronan Farrow - akinek lényegében a Harvey Weinsteinről szóló cikkével indult a #metoo kampány - mondta el, hogy a saját gyerekkori élményei ösztönözték arra, hogy szembeszálljon a szexuális hatalomgyakorlással és kizsákmányolással. Allen ugyanis molesztálta nevelt lányát, Ronan testvérét, amikor Dylan Farrow mindössze hétéves volt. A rendező akkor megúszta, és érthetetlen, hogy még a jelenlegi körülmények között sem vonták felelősségre. 

A rendező most fejezte legújabb, A Rainy Day in New York című filmjét, és a napokban több színész jótékonyságra ajánlotta fel az alakításáért kapott fizetését - ezzel egyúttal jelezték, hogy elhatárolódnak mind a filmtől, mind Allen személyétől.

Rebecca Hall, aki a Vicky Cristina Barcelonában is dolgozott együtt a rendezővel, kezdte a sort. Épp Allen filmjén dolgozott, amikor kitört a botrány, és karrierjét tekintve sokat köszönhet neki, de mióta sorra derülnek ki a viselt dolgai, megbánta, hogy elvállalta a tavalyi munkát. Mindezt az Instagramon jelentette be. 

Ez egy apró gesztus, és ne afféle kárpótlásként tekintsenek rá, de felajánlottam a fizetésemet a @timesup kampány számára. Én is csatlakoztam, és később is adakozni akarok, és örömmel várom, hogy tevékenyen részt vehessek abban a pozitív folyamatban, aminek hatására változni fognak a dolgok, és nem csak Hollywoodban, hanem remélhetőleg mindenütt.

Timothee Chalamet három szervezet között osztotta el felajánlását: a Time's UP, a New York-i LGBT központ és a RAINN nevezetú, szexuális bántalmazás ellen küzdő szervezet kapott a pénzből. A fiatal színész is Instagramon osztotta meg döntését.

Timothée Chalamet (@tchalamet) által megosztott bejegyzés,

Még csak most tanulom, hogy ne csupán az legyen a döntő érv egy munka elfogadásánál, hogy jó-e a szerep, vagy sem. Az utóbbi hónapokban ez sokkal világosabbá vált a számomra, miközben tanúja lehettem egy erős mozgalom megszületésének, ami az igazságtalanság, esélyegyenlőtlenség és mindezek mellett az elhallgatás ellen küzd. (...) Mostanában megkérdezték néhány interjúban, miért döntöttem úgy, hogy Woody Allennel dolgoztam tavaly nyáron. A szerződési kötelezettségeim miatt  nem válaszolhatok. De annyit mondhatok, hogy nem akarok profitálni ebből a munkából, és végül oda fogom adni az egész fizetésemet három jótékonysági szervezetnek.

És így is tett. 

A film egyik mellészereplője, Griffin Newman is eladományozta a fizetését, ő a teljes összeget a RAINN-nak ajánlotta fel.

(Forrás: The Wrap)