Matt Damon Good Will Hunting-módba kapcsolt, és megvédte a tanárokat

Előkerült egy régi riport a színésszel, és ismét nagyot ment a közösségi médiában.

Matt Damonról mostanában Christopher Nolan Oppenheimer-filmje kapcsán halottunk, amiben Leslie Groves tábornokot alakítja, de nemrég ismét előkerült egy 2011-es videó, ami az év augusztusában készült, amikor a színész részt vett a washingtoni Save Our Schools (Mentsük meg az iskoláinkat) elnevezésű felvonuláson. Damon itt adott interjút Reason.TV riporterének, kopaszra nyír fejjel, mivel ekkoriban épp a Elysium - Zárt világ című sci-fit forgatta.

A riporter azt mondta, a tanároknak azért nincs okuk keményen dolgozni, mert szerződésük van. A színészeknek ezzel szemben minden munkájuk ideglenes, ezért jobban kell hajtaniuk.

„Azt hiszi, hogy a munkahelyi bizonytalanság miatt dolgozom keményen?- kérdezte felháborodva Damon – Színész akarok lenni, ez a lényeg. Ez a baj az oktatáspolitikával, ez a paternalista szemlélet, amivel a problémákról gondolkodnak, pedig azok jóval összetettebbek. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy ha kineveznek egy tanárt, akkor lusta lesz. Egy tanár tanítani akar, úgy értem, mi másért vállalná ezt a munkát, mert az biztos, hogy nem a szar fizetésért és a hosszú munkaidőért, hanem mert szereti, amit csinál!”

- mondta Damon.

Ekkor közbeszól az operatőr: „De a tanárok 10 százaléka rossz, nem?”

Ezt már Matt Damon pedagógus édesanyja se hagyhatja szó nélkül: „Honnan szeded ezt a számot? De ok, akkor lehet, te egy szar operatőr vagy, nem tudom.”

Ez is érdekelhet

Matt Damon már majdnem visszavonult – ekkor hívta fel Christopher Nolan

Az 52 éves sztár megígérte a feleségének, hogy most már tényleg tart egy kis szünetet, de csak félig jött be a terv.

Tovább

 

A videó nemrég ismét felbukkant a Twitteren (új nevén: X), és közel 150 ezer like-ot kapott, és a kommentelők egyöntetűen kifejezték a színész iránti szeretetüket.

„A srác Will Hunting-módba kapcsolt”

– olvasható az egyik kommentben, utalva Matt Damon és Ben Affleck közös filmjére, az 1997-es Good Will Huntingra.

 

(via Independent)