Még 9 színésznő, akivel csak a baj van

Sokan hajlamosan túltolni a díváskodást, és van olyan is, aki komoly mentális problémákkal küzd.

Pár hete már írtunk azokról a színésznőkről, akik munkaerőként nem tartoznak az „egyszerű eset” kategóriába, de a lista még folytatható, és most folytatjuk is.

1. Jennifer Lopez

Forrás: Port.hu

 

Az énekesnőként is ismert Lopez 22 évesen kapta meg első szerepét, és egy időben kifejezetten nagy sztárnak számított, de a 2019-es A Wall Street pillangóit megelőző években már alig kapott izgalmas szerepeket. Ebben állítólag az is közrejátszott, hogy nemcsak a nyilvános fellépésein, de a forgatásokon is szeret dívaként viselkedni, óriási kísérettel jár mindenhova és exkluzív bánásmódot követel magának. Nemcsak a stábtagokat, de sokszor a kollégáit is levegőnek nézi,  Cameron Diaz  elmondása szerint, aki a Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónapban dolgozott vele, kénye kedve szerint állította le a jeleneteket, ha éppen más elfoglaltsága akadt. Diazról is megvolt a véleménye, azt nyilatkozta a színésznőről, hogy ő csak "egy szerencsés modell, aki jó sok lehetőséget kapott. Kár, hogy nem élt velük jobban.

2. Jennifer Aniston

Forrás: Port.hu

 

A Jóbarátok sztárja állítólag nem olyan barátságos a forgatásokon, a beszámolók szerint nem nagyon keresi a kollégái társaságát, mindig a legtávolabbi lakókocsit választja ki, és ott tölti el a felvételek közti időt. A Született bűnözökön (2013) dolgozó egyik stábtag mesélte el, hogy amíg a többiek az étkezdében esznek közösen, addig Aniston csak annyi időre ugrik be, amíg magához veszi az ebédet.

Egy alkalommal pedig hozzávágott egy széket egy meg nem nevezett rendezőhöz – igaz, legalább megvolt rá az oka. Saját maga idézte fel az esetet: a szóban forgó direktor rosszul bánt az egyik script supervisorral, ezért bosszúból megpróbálta levadászni egy székkel, de elvétette a célt.

3. Madonna

Forrás: Port.hu

 

A már nyugdíjaskorú énekesnő egy időben nagyon ambicionálta a színésznői karriert is, de vagy nem jól választott szerepeket, vagy nem volt elég tehetséges. Utóbbi persze nem feltétlenül akadály, de a szerepek elapadásának köze lehetett ahhoz is, hogy egy idő után senki nem szívesen dolgozott vele.

Az 1992-es A tanú teste forgatásán nem az volt a baj, hogy professzionális volt, hanem hogy talán túlságosan is komolyan vette az átlényegülést. Julianne Moore egy 2015-ös interjúban árulta el, hogy Madonna annyira hitt a method actingben, vagyis hogy karakterben kell maradni az egész forgatás alatt, hogy nem volt vele hajlandó szóba állni. Moore ettől annyira ideges lett, hogy amikor a szerepe szerint pofont kellett vágnia Madonnát, alig mert hozzáérni.

4. Paz de la Huerta

Forrás: Port.hu

 

A modellből lett színésznő komolyabban először a Jim Jarmusch-féle Az irányítás határaival hívta fel magára a figyelmet, ahol szinte végig ruha nélkül volt látható. Úgy tűnt, beindul a karrierje, szerepet kapott a Gengszterkorzóban is, a beszámolók szerint azonban teljesen kattantan viselkedett a sorozat forgatásán. Volt, hogy betépve érkezett meg, többször flangált meztelenül a díszletek közt, előfordult, hogy a stáb előtt epilálta a nemi szervét vagy elől hagyta a véres tamponját. És azokat a jeleneteket, amelyeket egy másik színésznő maximum pár óra alatt felvett volna, neki egy teljes napig tartott rögzíteni, hiába volt csak pár mondata. A színésznő mentális állapotára talán magyarázatul szolgálhat, hogy ő is Harvey Weinstein áldozata volt, a hírhedt producer kétszer is megerőszakolta.

5. Anne Hathaway

Forrás: Stuart C. Wilson / Getty Images

 

A gyerekként még apácának készülő (és szerintünk eléggé túlértékelt) színésznő egy japán reklám forgatása közben díváskodott egy kiadósat. Reggelire buggyantott tojást rendelt avokádóval, de túl lágynak találta a tojást, ezért visszaküldte. A második alkalommal a buci nem volt elég meleg a számára, a harmadik esetben a tojás volt hideg. Negyedszerre már nem talált más kifogást, de addigra kitalálta, hogy mégis inkább tükörtojást kér. A torontói OK! Magazin egy hasonló esetről számolt be még 2008-ból, akkor előbb a szójatejet reklamálta a lattéjából, majd addig nem volt hajlandó interjút adni, amíg nem kapott rántottát. 2017-ben pedig

a Vihar előtt forgatását állíttatta le addig, amíg a stáb nem tudta beüzemelni a Nespresso kávéfőzőjét.

6. Angelina Jolie

Forrás: Harry Langdon/Getty Images

 

Jolie-t ma már rendezőként is ismerjük, az első filmjét (A vér és méz földjén) még 2012-ben forgatta (és éppen Magyarországon), és azóta készített még hármat, 2005-ben azonban még másképp élte ki a direktori ambícióit. Ekkor zajlott a Mr. és Mrs. Smith forgatása, és Doug Liman rendező visszaemlékezése szerint a színésznő állandóan belekotyogott a munkájába. Amikor máshogy képzelt el egy jelenetet, a rendező felajánlotta, hogy vegyék fel abban a verzióban is, ami Jolie-nak nem tetszett, mondván, hogy akkor a vágás közben Liman választhatja majd a saját verzióját is.

7. Samantha Morton

Forrás: HBO

 

Morton, aki a Különvéleménnyel került annak idején a legközelebb a sztárstátuszhoz, nem viccel: amikor konfliktusba került a River Queen rendezőjével, egyszerűen kirúgatta. Vincent Ward később visszakapta a munkáját, és úgy nyilatkozott, hogy Morton iszonyúan tehetséges, de elég kemény élete volt, az utcán nőtt fel, és ez meg is látszik rajta, mert elég komoly bajok vannak a fejében. Azok a nyers érzelmek, amelyeket a vásznon mutat, ott vannak akkor is, amikor nem forog a kamera.

Én láttam felnőtt férfiakat zokogni a forgatáson. Samantha ríkatta meg őket.

8. Sean Young

Forrás: Warner Brothers

 

A Szárnyas fejvadász és a Dűne egykori sztárjával, Sean Younggal a visszaemlékezések alapján már az 1987-es Tőzsdecápák forgatásán is pokoli volt együtt dolgozni, mert betegesen féltékeny volt Daryl Hannah-ra, aki a főszereplő Charlie Sheen barátnőjét alakította a filmben, Young pedig „csak” az ördögi üzletember, Gordon Gekko feleségét, ezért azzal nyagatta Oliver Stone-t, hogy cseréljenek karaktert. A forgatás végén Sean Young állítólag afféle kárpótlásként ellopta a teljes filmbéli ruhatárát.

Később a színésznő egy házi készítésű Macskanő-jelmezben kezdett grasszálni a Warner stúdió környékén, és ugyanebben a ruhában ment el haknizni Joan Rivers showműsorába is, így könyörögve az 1991-es Batman visszatér főszerepéért. Azt, hogy szegény Sean Youngnak nincs ki mind a négy kereke, James Woods is megerősítette, akit '80-as évek végi szakításuk után a színésznő paparazzóként kukkolt. Legutóbb 2018-ban hallhattunk róla, amikor ellopott két laptopot egy forgatásról, ahonnan kirúgták, mert munka közben ivott.

9. Mischa Barton

Forrás: Getty Images

 

A színésznőből A narancsvidék című sorozat csinált sztárt, és ekkor kapott rá a Los Angeles-i partik látogatására is Paris Hiltonnal és Lindsay Lohannel együtt. Három évad után kiíratta magát a szériából, mert túl megterhelőnek érezte a munkát, és azóta sem tudta befutni azt a pályát, amit jósoltak neki. Ebben valószínűleg közrejátszik az is, hogy megjárta már a kórházat (koktélokat kevert gyógyszerrel), letartóztatták drogok birtoklásáért, ittas vezetésért és volt zárt osztályon is.

 

 

Via: Crafty Diply