Megkezdődtek az új Mattel-film munkálatai

Sajnos nem a Barbie 2. az.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a nyáron bemutatott Barbie kirobbanó sikerét követően (1,4 milliárd dolláros bevétel) a Mattel bejelentette, hogy több más játéka alapján is készítenek majd filmet. Most kiderült, hogy az egyik fejlesztése már javában zajlik: az American Girl játékbabákon alapuló mozié.

A játékcégen kívül a babák kalandjait a Paramount Pictures, a Maze Runner és az Alkonyat-filmeket is megvalósító Temple Hill Entertainment varázsolja vászonra

– és már rendezőt is találtak a projekthez Lindsey Anderson Beer, a nem túl sikeres Pet Sematary: Bloodlines direktorának személyében.

A 2021-es kollekció. Forrás: Ilya S. Savenok / Getty Images for American Girl


A hazánkban is kapható, ám a Barbie népszerűségéhez nem mérhető American Girl játékbabákat a nyolcvanas évek végén kezdte el gyártani a Mattel, azzal a céllal, hogy bemutassák az amerikai történelmet, így a hagyományos játékbabákra emlékeztető, nagyobb méretű babák az USA egy-egy történelmi korszakát szimbolizálják.

Az első három piacra dobott baba Molly, Samantha és Kirsten volt: az első ruházatával a II. világháborút, a második a századfordulós Amerikát, a harmadik pedig a XIX. századi farméletet reprezentálta. Ahogy az a fent is említett korábbi cikkünkben is szerepelt, az American Girl filmverziója mellett

várható a jövőben a Hot Wheels-, a Magic 8 Ball-, a Matchbox-, a Major Matt Mason-, a Masters of the Universe- és a Polly Pocket-mozi is.


(via The Hollywood Reporter)

 

Korábbi cikkünk a témában

Filmes univerzumot épít a Mattel: Tom Hanks és Vin Diesel már benne vannak

Barbie sikerén felbuzdulva a cég több ikonikus játékát is nagyvászonra adaptálja.

Tovább