Megvan a Kaptár-reboot rendezője

Jó kezekbe kerül az akció-/horror-/sci-fi franchise újragondolása.

A Kaptár-filmeket gyártó Constantin Film az új darab megírását és -rendezését a 47 méter mélyen és a Hívatlanok 2.: Éjjeli préda direktorára, Johannes Robertsre bízta. Roberts egy teljesen új szereposztással valamikor 2019 folyamán kezdi a forgatást.

A klasszikus videojátékokon alapuló Kaptár-filmek legújabb darabja abszolút prioritást élvez a Constantin Filmnél azóta, hogy 2017 májusában bejelentették az elkészítését. Ami nem csoda, hiszen a franchise eddig 1,2 milliárd dollárt keresett világszerte, ezzel pedig egyértelműen a legjobban jövedelmező videojáték-adaptáció.

Legutóbb 2016 végén/2017 elején láthattunk Kaptár-opust a vásznon, A Kaptár: Utolsó fejezetet, ami világszerte 312 milliót kaszált – egyedül Kínában 160 millió dollárt. A széria főhősnője Alice (akit eddig Milla Jovovich játszott), aki egy posztapokaliptikus világban egyszerre küzd a Raccoon Cityt elárasztó zombik ellen, illetve a gonosz Umbrella Corp. nevű cég ellen, amely az összeomlásért felelős – mindez vélhetően az újraálmodott verzióban sem változik.

Az új író-rendezőnek, Johannes Robertsnek elég hamar a magasba kúszott az ázsiója, mikor mindössze ötmilliós költségvetésből készült filmje, a 47 méter mélyen 44 milliós hazai bevételt hozott. Az alkotó így jelenleg a folytatáson, a 47 Meters Down: The Next Chapterön dolgozik, és valószínűleg a Kaptár-reboot után sem fog unatkozni.


(via Variety)