Megvan a Ryan Gosling-féle Farkasember rendezője

A Universal stúdió nem riadt vissza szörnyfilmes franchise-ától a kezdeti kudarcok miatt. A láthatatlan ember után jön a Farkasember, aminek most már nem csak főszereplője van.

A Wolfman rendezője pedig nem más, mint pont az Elisabeth Moss főszereplésével idén februárban bemutatott A láthatatlan ember direktora, Leigh Whannell, akit az első három Fűrész horror forgatókönyvírójaként és az Insidious: Gonosz lélek rendezőjeként is ismerhetünk.

A Universal A láthatatlan ember mögött álló gyártó csapatot, Jason Blum Blumhouse Productions nevű cégét is beveszi a buliba, hiszen a klasszikus rémtörténet újragondolása közel 126 millió dollárt keresett világszerte, és a kritika is le volt nyűgözve tőle (91 százalékon áll a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon).

Bár az új Farkasember sztoriját hét lakat alatt őrzik, annyi azért kiszivárgott, hogy Ryan Gosling egy tévébemondót alakít majd benne (azaz abszolút XXI. századi sztoriról van szó), aki likantrópiával fertőződik meg (vagyis farkasemberré változik), és ezzel is nézettséget akar generálni. A forgatókönyv állítólag a Hálózat és az Éjjeli féreg című filmek világát vegyíti az újragondolt szörnyfilmes klisékkel.

Forrás: Pascal Le Segretain / Getty Images

 

Ahogy arról korábban már írtunk, a Universal stúdió nagyon befürdött azzal, hogy Dark Universe összefoglaló néven egymás után szép sorban rebootolni akarta az összes régi szörnyfilmjét: a kezdeményezés sajnos már a második filmmel, a 2017-es A múmiával kudarcba fulladt. Most mindössze annyit változtattak a recepten, hogy a Dark Universe hívószót igyekeznek elfeledtetni, és különálló projektekként hirdetik a rémfilmes rebootokat. A Farkasember után tervbe van még véve A láthatatlan nő Elizabeth Banksszel, a Dracula Karyn Kusamával (Ördög bújt beléd, A meghívás), Dexter Fletcher szintén Drakula témájú Renfieldje és a Dark Army Paul Feigtől.


(via The Hollywood Reporter)