Megvédte a Vissza a jövőbe forgatókönyvírója a film egyik bakiját

A dolog 35 éve nem hagyja nyugodni a rajongókat, a napokban James Gunn és Chris Pratt is írt róla a Twitteren. Bob Gale most végleg pontot tett az ügy végére.

Amióta a mozik 1985-ben bemutatták a Vissza a jövőbét, állandóan felmerül, hogy van benne egy dramaturgiai hiba: a főhős, Marty McFly szülei hogyhogy nem ismerik fel a saját fiukban azt a „Calvin Klein”-t, akivel tiniként az ötvenes években közelebbi kapcsolatba kerültek?

A szóban forgó baki a napokban újra felmerült, amikor filmesek a Twitteren a tökéletes filmről kezdtek vitázni. „A Vissza a jövőbe látszólag talán tökéletlen (miért nem emlékszik Anyu és Apu Martyra?), de én így is tökéletesnek érzem, mert erre lehetnek értelmes magyarázatok (az idő talán így védi magát az időutazás paradoxonai ellen stb.). De az is lehet, hogy csak tagadásban vagyok. Ki tudja?” – írta James Gunn, A galaxis őrzői filmek rendezője.

„Talán emlékeznek rá, nemcsak Martyként, hanem Calvinként is. De amikor Marty 1985-ben visszatér a jelenbe, a szülei talán már évekkel ezelőtt felfedezték ezt a kísérteties hasonlóságot a fiuk és a gimis barátjuk között 20 (sic!) évvel korábbról” – érvelt A galaxis őrzői filmek sztárja, Chris Pratt is.

A jelek szerint Pratt jár közelebb az igazsághoz. Bob Gale, a Vissza a jövőbe forgatókönyvírója ugyanis a következőt nyilatkozta az ügyről a The Hollywood Reporternek. „Azért ne felejtsük el, hogy George és Lorraine csak hat napig voltak kapcsolatban Martyval/Calvinnel, még 17 éves korukban. Szóval

sok-sok évvel később emlékezhetnek ugyan a vicces srácra, aki összehozta az első randijukat, de ha nincs például egy fotójuk, valószínűleg már csak ködös emlékeik vannak róla.

(…) Lehetséges tehát, hogy Lorraine és George gondoltak rá, hogy egyszer régen találkoztak egy Calvin Klein nevű illetővel, aki emlékeztet a 16–17 éves fiukra, de azért ez nem olyan nagy dolog. Ha most elkezdenénk átlapozni a régi középiskolai évkönyveinket, biztos mi is találnánk benne olyan egykori osztálytársat, aki hasonlít a gyerekünkre.”


(via Independent)