Mel Gibson 64, Danny Glover 73 éves, de bevállalják a Halálos fegyver 5-öt!

A rendező a régi részeket jegyző Richard Donner lesz, aki márciusban tölti be a 90-et.

Mel Gibson és Danny Glover már az 1998-as Halálos fegyver 4-ben is azzal viccelődtek, hogy túl öregek a háztetőn ugráláshoz meg a kínai gengszterekkel való bunyózáshoz. Most mégis úgy tűnik, leforgatnak egy ötödik részt is minden idők legjobb buddy cop franchise-ához. Pedig Mel Gibson már 64 éves, Danny Glover 73, Richard Donner pedig, aki a korábbi négy filmet rendezte, és állítólag az ötödiket is ő fogja, idén lesz 90 (ráadásul ő a 2006-os 16 utca óta nem forgatott semmit, éli a nyugdíjas éveit)! 

Az ötödik részt a kasszasiker franchise-okon (Lego-filmek, Sherlock Holmes 1-2, Az 1-2, élőszereplős Aladdin, stb.) dolgozó producer, Dan Lin jelentette be hivatalosan egy filmes beszélgetésen:

Megpróbáljuk elkészíteni az utolsó Halálos fegyver-filmet. Dick Donner visszatér, az eredeti szereplő gárda is visszatér, és ez csodálatos lesz. Maga a történet nagyon személyes [Donnernek], Mel [Gibson] és Danny [Glover] pedig startra készen állnak. Minden a forgatókönyvön fog múlni.

A Halálos fegyver 5-ről egyébként már 12 éve keringenek olyan pletykák, hogy most már aztán tényleg el fog készülni! Először 2008-ban került szóba, hogy Shane Black forgatókönyve alapján 2012-re elkészülhet egy folytatás, csak akkor pont Mel Gibson nem kért belőle, Richard Donner pedig megsértődött, hogy Joel Silver producer ki akarta hagyni a stábból. 2014-ben úgy volt, hogy egy reboot készül Chris Hemsworth-tel a főszerepben, de ebből végül nem lett semmi, 2016-ban viszont készült egy Halálos fegyver-sorozat (ami egész jól sikerült). Az ötödik Halálos fegyver-mozifilm forgatókönyvírójáról azonban jelenleg még semmit sem tudunk. Pedig igaza van Dan Linnek: minden ezen fog múlni, mert egy nyugdíjas zsarupárosról szóló akciófilm vagy nagyon jó lesz, vagy szörnyű, középút nincs! (via Screenrant)