Michael Gambonnak elképesztő humora volt, Daniel Radcliffe-et is megtréfálta a forgatáson - VIDEÓ!

82 éves korában elhunyt Sir Michael Gambon – a hírre újra elkezdett keringeni a neten az a tréfa, amivel az egész stábot megnevettette Harry Potter és az azkabani fogoly forgatásán.

82 éves korában elhunyt Sir Michael Gambon, akinek rendkívüli színészi karrierje Laurence Olivier Nemzeti Színházától a Harry Potter-filmek Dumbledore professzoráig vezetett, hiszen Richard Harris 2002-e halálát követően a Harry Potter és az azkabani fogolytól kezdődően ő bújt a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatójának talárjába.

Meghalt Sir Michael Gambon, a Harry Potter-filmek sztárja

Sir Michael Gambon alakította Dumbledore-t. 82 éves volt.

Tovább

 

A halálhírt követően elkezdték elözönleni a közösségi oldalakat a hírességek és a rajongók Gambon előtti tisztelgései. A Harry Potter-regények szerzője, J.K. Rowling az X-en (korábbi nevén: Twitter) emlékezett meg Michael Gambon munkásságáról:

Először a Lear királyban láttam őt 1982-ben, és ha akkor azt mondtad volna, hogy ez a zseniális színész bármiben feltűnik, amit én írtam, azt válaszoltam volna, hogy te megőrültél. Michael amellett, hogy kiváló színész volt, csodálatos ember is, és abszolút imádtam vele dolgozni.

Rupert Grint, aki Ron Weasley-t alakította a Harry Potter-filmekben, egy Instagram-bejegyzésben emlékezett meg Michael Gambonról:

Szomorúan értesültem Michael halálhíréről. Sok melegséget és sok komiszságot hozott minden forgatási napba. Gyerekként magával ragadott, és személyes példaképemmé vált abban, hogy megtaláljam a szórakozást és a különlegességeket az életben. Minden szeretetem a családjáé.

Jeremy Clarkson a Top Gearben való 2002-es szereplése kapcsán emlékezett meg az elhunytról:

Szomorúan hallom, hogy Michael Gambon meghalt. Hihetetlenül szórakoztató volt, és olyan nagyszerű vendég, hogy még egy sarkot is elneveztünk róla.
Forrás: InterCom

 

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek címszereplője leginkább Michael Gambon humorát méltatta a sajtónak eljuttatott hivatalos közleményében:

Michael Gambon elvesztésével a világ lényegesen kevésbé lett szórakoztató. (...) Hihetetlenül jól tudott mesélni és vicceket mondani, és az a szokása, hogy az újságírókkal való beszélgetések során elmosta a tények és a fikció határát, azt eredményezte, hogy ő volt az egyik legszórakoztatóbb ember, akivel közös sajtótájékoztatót akartál tartani.

Radcliffe kijelentését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elkezdett keringeni ismét a neten egy Michael Gambonnal kapcsolatos anekdota, amelyben zseniálisan megviccelte Daniel Radcliffe-et a 2004-es Harry Potter és az azkabani fogoly forgatásán – és amelyet a rajongók nagy örömére a kamerák is megörökítettek!

A stáb éppen egy olyan jelenetet forgatott, amelyben a diákok egy nagy teremben együtt alszanak. Itt Daniel Radcliffe megkérte a rendezőt, Alfonsó Cuarónt, hogy Harry hálózsákját majd egy bizonyos lány mellé tegyék le, mert a tinédzserkorú színész történetesen épp őérte rajongott. A jelenetben a Dumbledore-t alakító Gambon és Alan Rickman (aki Piton professzort játszotta) épp halkan beszélgetnek, miközben a teremben összezsúfolt gyerekszínészek alvást mímelnek a hálózsákjaikban.

Ekkor azonban egy recsegő fingás töri meg a síri csendet... Alan Rickman alig tudja visszatartani a röhögést, Michael Gambon viszont teljes nyugalomban folytatja tovább Dumbledore szövegét, mintha mi sem történt volna,

A sorozatos durrogtatásoktól és kacarászásoktól persze egy idő után már az egész terem visszhangzik, és erre már Daniel Radcliffe is vigyorogva felül, majd sorra a fiatal színészek is. De mégsem nem ők, hanem a két komoly felnőtt sztár, Michael Gambon és Alan Rickman röhögnek az egészen a leghangosabban, hiszen természetesen ők (valamint a rendező) álltak a történések hátterében.

 

 

Radcliffe egy Harry Potter-werkfilmben el is mesélte, mi is volt pontosan a nagy nevetgélés tárgya:

Egy fingógépet tettek a hálózsákomba, és megtudtam, hogy valójában végig Michael Gambon nyomkodta a gombját, miközben zajlott a felvétel.

 

(via Independent & Hollywood Reporter)