Minden idők leggyűlöltebb sci-fi karakterei

Legyen szó tudományos-fantasztikus filmről vagy sorozatról, gyakori jelenség, hogy egy rosszul kitalált, idegesítő karakter majdhogynem hazavágja az egész művet. A Ranker listája alapján felállítottunk egy rangsort, hogy kiktől mászunk leginkább a falra.

5. George McFly

Habár az alkotók minden bizonnyal szimpatikus karakternek szánták a Vissza a jövőbe-filmek Martyjának édesapját, a szelíd és halk szavú attitűd nem mindenkinek jön be – sőt, sokan kifejezetten irritálónak tartják, hogy George olyan

szerencsétlen és teszetosza,

hogy tűri, hogy a gusztustalan Biff zaklassa, hogy saját fia még úgy is majdnem lecsapja a kezéről Lorraine-t, hogy nyilván esze ágában sincs összejönni a saját anyjával, hogy alig meri megszólítani a szerelmét, inkább sunyi módon (és akkor még finoman fogalmaztunk) leskelődik utána és a többi.


4. Ruby Rhod

Luc Besson minden bizonnyal a súlyosabb történéseket humorral oldó színes mellékfigurának szánta Az ötödik elem túlpörgött rádiósát, de nem csak a figura lóg ki nagyon az egész filmből, a nézőknek sem nyerte el a tetszését Chris Tucker tenyérbe mászó alakítása, folytonos zizegése és rendkívül modoros „zöld”-ezése.

Tegye fel a kezét, aki nem csapná le a legszívesebben Ruby Rhodot – vagy legalábbis nem tenné meg vele ugyanazt, mint Korben Dallas az alábbi jelenetben.


3. Dennis Nedry

Nem csoda, hogy Dennis Nedry ilyen előkelő helyen szerepel a listán, hiszen a vérszomjas dinoszauruszokat nem számítva gyakorlatilag ő a Jurassic Park főgonosza. Ő az a vezető programozó, aki az őslénypark rendszerét tervezte, de mivel anyagi nehézségei vannak, úgy dönt, eladja a dinoszauruszembriókat a konkurenciának, ezért kikapcsolja a biztonsági rendszert, hogy ellophassa őket. Ténykedésének köszönhetően történik az egész, a filmben ábrázolt katasztrófa, szóval több ember halála is szárad a lelkén. És ha mindez még nem lenne elég, az alkotók és a karaktert megformáló Wayne Knight gondoskodtak róla, hogy a férfi alapjáraton is egy ellenszenves szófosó alak legyen (lásd a lenti jelenetet).


2. Howard, a kacsa

Habár a Howard, a kacsa alapja egy népszerű Marvel-képregény, a nézők gyomra nem igazán vette be ezt az antropomorfizált, szivart pöfékelő és sört vedelő beszélő kacsát. George Lucas cége, a Lucasfilm, valamint a filmmogul főiskolai csoporttársai, Willard Huyck és Gloria Katz hiába költöttek 37 millió dollárt a filmverzióra, a végeredmény kifejezetten bizarr lett – amiben valószínűleg közrejátszott az is, hogy az egy másik világból Clevelandbe csöppent Howard nemcsak vissza szeretett volna térni a saját bolygójára, de igen közeli kapcsolatba akart keveredni egy fiatal rockénekesnővel, a világ azonban 1986-ban valószínűleg még nem állt készen a hús-vér nőkkel kufircoló, beszélő plüssállatok látványára. A Howard, a kacsa így méltán került fel olyan filmes listáinkra, mint az 5 sokkoló, korhatáros pillanat kedvenc családi filmjeinkben, A filmvilág 5 legkínosabb szexjelenete vagy a Minden idők 10 legrosszabb filmje.


1. Jar Jar Binks

Szinte már legendás, mennyire gyűlölik a rajongók a Baljós árnyak című 1999-es Star Wars-mozi bemutatója óta Jar Jart és a lökött gungant alakító Ahmed Bestet. Szerencsétlen színészt egy időben nemcsak azzal vádolták, hogy tönkretette egy generáció gyerekkorát, sőt, a teljes Csillagok háborúja-franchise-t, hanem emellett annyi halálos fenyegetést kapott, hogy komolyan fontolgatta az öngyilkosságot. A népharagtól megrettenve pedig George Lucas az előzménytrilógiában folyamatosan csökkenteni kezdte a karakter szerepét. Habár időnként egy-egy rajongó felveti a figura rehabilitációját, Jar Jar Binks valószínűleg nem lett sokak kedvence azóta sem. Ahmed Bestnek viszont a jelek szerint időközben megbocsátottak a nézők, mivel kifejezetten pozitív fogadtatásra talált a közösségi médiában, amikor nemrégiben csatlakozott A Mandalóri szereplőgárdájához.

Forrás: InterCom


Versenyben voltak még:

  • Wicket W. Warrick, a Csillagok háborúja-filmek legismertebb ewokja
  • Carol Marcus (Alice Eve karaktere) a Sötétségben – Star Trekből
  • Dawn Summers (Michelle Trachtenberg karaktere) a Buffyverzumból
  • Lee Sizemore a Westworldből
  • Carter Burke, a menedzser figura A bolygó neve: Halálból


A különdíjas pedig Bella Swan az
Alkonyat-franchise-ból, mivel ő hivatalosan nem is szerepelhetne a rangsorban, de a Ranker szerkesztői a jelek szerint megfeledkeztek róla, hogy a Twilight nem tudományos-fantasztikus, maximum fantasztikus film – de valóban közutálatnak örvend.


(via Ranker)


Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.