Neill Blomkamp újabb ütős képeket villantott a soha el nem készült Alien 5-ből

Ezt a tervet lőtték le azért, hogy Ridley Scott Covenantja elkészülhessen.

Most, hogy a Foxnak már Ridley Scott utolsó Alien filmje, az Awakening sem kell, még szörnyűbb érzés nézegetni azokat a concept artokat, amikből Neill Blomkamp pont a Covenant elsőbbsége és Ridley Scott nyomulása miatt nem forgathatott filmet. Blomkamp most az Instagramján jelezte: azért posztolgat ilyen bátran anyagokat a kútba esett filmtervéről, mert arról már 2017 elején lemondott a Fox stúdió.

Nb (@neillblomkamp) által megosztott bejegyzés,

Pedig nem lett volna rossz sztori, sőt! Visszatért volna benne Sigourney Weaver mint Ripley, és Michael Biehn is, mint Hix, valamint A bolygó neve: Halálban megmentett kislány, Newt is, aki időközben felnőtt (és a pletykák szerint ismét Lance Herniksen lett volna az őket kísérgető Weyland-gyártmányú android). Nem csoda, hogy az Alien-rajongók szinte már jobban várták ezt a filmet, mint a Prometheus folytatását, az Alien: Covenantot, amibe úgy szuszakolták bele utólag H. R. Giger klasszikus űrszörnyét.

Nb (@neillblomkamp) által megosztott bejegyzés,

Az élet azonban átírta az Alien franchise történetét. A Fox stúdió kukázta Blomkamp Alien-tervét, viszont a Covenant bevételeivel sem voltak elégedettek - most pedig már lényegében a Disney-n múlik a dolog, hogy lesz-e még valaha Alien-film. Neill Blomkamp mindenesetre köszöni, jól van, és rendszertelen időközönként meglepi a rajongóit egy-egy brutális mini sci-fivel, amelyekből egyszer talán mozifilm vagy tévésorozat lesz. (via Movieweb)