Nem fogod elhinni, ki inspirálta Rami Maleket új filmjében

A színészre saját bevallása szerint a korábban a Bohém rapszódiában szintén általa megformált Freddie Mercury hatott a leginkább a Bond mozi forgatásakor.

2020. április 8-án mutatják be a magyar mozik a legújabb 007-es filmet, a Nincs idő meghalnit. Ahogy arról többször írtunk, az alkotás főgonoszát a korábban a Bohém rapszódia című zenés életrajzi filmben a Queen énekesét alakító és teljesítményéért Oscarral jutalmazott Rami Malek játssza.

Malek eddig nem sokszor nyilatkozott szerepéről (annyit árult csak el, hogy nem sematikus, az ideológia vagy vallás nevében cselekvő arab terroristát alakít, hanem egy egészen másfajta gonosztevőt), de most feltárt egy érdekes összefüggést új alakítása és a Bohém rapszódiában általa megformált Freddie Mercury között.

„Szándékosan nem akartam a korábbi Bond gonoszokat alapul venni.

Ha odamegyek, és megpróbálok egy az egyben lekopírozni valakit, az semmilyen élvezetet vagy örömöt nem szerezne senkinek, nem igaz?”

– nyilatkozta a sztár az Empire magazinnak.

Rami Malek a Nincs idő meghalniban. Forrás: Fórum Hungary

 

„Tanultam ugyanis egy leckék Mr. Mercurytól. Méghozzá azt, hogy ha valami nem eredeti, azzal nem érdemes foglalkozni. (…) Szóval megpróbáltam minden egyes nap feltölteni ezt a figurát is valami újjal, aminek értelme is van, de azért meglepő és izgalmas” – tette hozzá a színész, aki ezt is elárulta, hogy a Mercury megformálása miatt kialakított speciális énekhang is a hasznára vált, mert Safin számára is kidolgoztak egy különleges hangtónust ugyanazzal a hangképzéstanárral, akivel a Bohém rapszódiában is együtt dolgoztak.


(via Independent)