Nemi diszkriminációval vádolják Robert De Nirót

Egy korábbi alkalmazottja citálta bíróságra a színészt.

Hétfőn megkezdődött New Yorkban a Robert De Niro és cége, a Canal Productions ellen a nemi megkülönböztetés és megtorlás vádjával indított per, ahol a sztár lépett elsőként a tanúk padjára.

A felperes Graham Chase Robinson, a Canal korábbi gyártási és pénzügyi alelnöke, aki azt állítja, hogy De Niro "vulgáris, helytelen és nemi megkülönböztetéssel kapcsolatos megjegyzéseket" tett rá, alulfizette a neme miatt, túlhajszolta őt, és "elkényeztetett kölyöknek" nevezte egy káromkodásokkal teli hangüzenetben, amikor nem vette fel a telefont. Ezenfelül azt állítja, hogy annak ellenére, hogy vezető beosztásban volt, olyan gender alapú feladatok elvégzésére kérték fel, mint például ruhák javítására és mosásra.

A perirat szerint „Robert De Niro olyan valaki, aki ragaszkodik a régi erkölcsökhöz. Nem fogadja el azt az elképzelést, hogy a férfiaknak egyenrangúként kellene kezelniük a nőket. Nem érdekli, hogy a munkahelyi nemi diszkrimináció törvénysértő. Ms. Robinson ennek a hozzáállásnak az áldozata".

Graham Chase Robinson távozik a bíróságról (Forrás: Getty Images)

 

Robinson állítása szerint De Niro barátnője, Tiffany Chen szorította ki őt a munkahelyéről, miután féltékeny lett a De Niróval való kapcsolatára, ezért az eredeti keresetében legalább 12 millió dollár kártérítést kér.

A 2021 júliusi keresetet azután nyújtotta be, hogy De Niro cége 2019 augusztusában 6 millió dolláros pert indított ellene a New York-i állami bíróságon, azt állítva, hogy Robinson, aki a cég produkciós és pénzügyi alelnöke volt, visszaélt a cég hitelkártyáival és "elképesztő mennyiségű tévésorozatot" nézett végig a munkaideje alatt. (Állítólag főként a Jóbarátokat darálta.)

Robinson ügyvédei azt állítják, hogy megtorlásként indították a pert a védencük ellen, miután Robinson felmondott a Canal Productionsnél, és az ügyvédje tájékoztatta De Nirót, hogy nemi megkülönböztetés miatt pert fontolgat ellene.

Hétfőn nyolc esküdtet választottak ki, és mindkét fél megtartotta nyitóbeszédét, Robinson ügyvédje "lojális alkalmazottnak" nevezte őt, és rámutatott a Chen De Nirónak küldött e-maileire, amelyekben állítólag azt írta, hogy

Ezt a k*rvát a kib*szottul a helyére kell tenni"

miután konfliktusba keveredtek De Niro városi lakásának festése miatt. A védelem azt állította, hogy bár Chen "néha kissé önfejű" volt, nem volt megtorlás, és "nem volt romantikus kapcsolat" De Niro és Robinson között. Továbbá azzal érvelnek, hogy az ügyben "bizalomvesztésről" van szó De Niro és Robinson között, és hogy Robinson "rendkívüli" mennyiségű személyes kiadást számolt el a cégnek, és ötmillió Delta SkyMile-t utalt át a számlájára, mielőtt azt tervezte, hogy elhagyja a céget.

A tanúk padjára lépő De Niro visszautasította azokat az állításokat, miszerint Robinsont a munkája részeként "mindenre és bármire" megkérte, mondván, hogy odafigyelt rá, hogy milyen feladatokat kér tőle. Abban egyetértett Robinson ügyvédjével, hogy történt olyan, hogy hajnali fél ötkor felhívta a nőt, miután megsérült a háta, de azt mondta, hogy ez egyszeri eset volt.

Forrás: Getty Images

 

Azt is elmondta az ügyvédje nyitóbeszédeinek alátámasztására, hogy bár Robinson címe asszisztensből pénzügyi és termelési alelnökké változott, a "rámenős" nő maga kérte ezt a címet, de a felelősségi köre valójában nem változott.

Bár De Niro elismerte, hogy Robinson és Chen nézeteltérésbe keveredett a lakása miatt, azt állította, hogy Robinson „tiszteletlen” volt a barátnőjével szemben. (Aki egyébként azóta a színész hetedik gyerekének anyja lett.)

Azt akartam, hogy mindenki boldog legyen és szépen játsszon. Sajnos ez nem így történt".

A tárgyalás várhatóan november 10-ig tart.

Via: THR