Nézd meg Denzel Washingtont a Macbeth előzetesében!

A The Tragedy of Macbeth decemberben érkezik az amerikai mozikba.

Fekete-fehérben értelmezte újra Shakespeare klasszikus drámáját Joel Coen, aki karrierje során először forgatott a testvére, Ethan Coen nélkül. A The Tragedy of Macbeth címszerepét Denzel Washington alakítja, Lady Macbeth-et pedig a szintén Oscar-díjas Frances McDormand játssza, míg Duncan király szerepében Brendan Gleesont láthatjuk.

Ha Ethan neve hiányzik is a stáblistáról, több rutinos Coen-munkatárs is részt vett a projektben. Az operatőr a Llewyn Davis világa és a Buster Scruggs balladáját is jegyző Bruno Delbonnel, a zenét pedig, mint a Coen-filmek esetében szinte mindig, most is Carter Burwell szerezte, illetve Coenék egyik kedvenc színésze, Stephen Root is feltűnik.

A film teljes egészében stúdióban forgott, hasonlóan Laurence Olivier Oscar-díjas Hamletjéhez, amelynek a hangulatát meg is idézi az alig egyperces teaser. Tavaly, a projekt bejelentésekor McDormand úgy nyilatkozott, hogy ők nem hívják Macbeth-nek a produkciót, mert annyiban jelentősen eltér Shakespeare eredetijétől, hogy idősebb színészek alakítják a főszerepeket, és így a fókusz is máshova kerül. Joel Coen ugyanebben a beszélgetésben elmondta, hogy akár thrillerként is nézhető lesz a film.

Az A24 gyártásában készült The Tragedy of Macbeth december 25-én érkezik az amerikai mozikba, majd január 14-én bekerül az Apple Tv+ kínálatába.

Via: Collider