Nézd meg Guy Ritchie legmacsóbb filmjét a Lupa Autósmoziban!

Csütörtökön a Blöfföt vetítik a budakalászi Lupa-tó parkolójában.

Nem sok rendező mondhatja el magáról, hogy élete főművét már a második filmjével megalkotta, de Guy Ritchie-nek sikerült a bravúr. Már a bemutatkozást jelentő A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998) is nagy dobás volt, de a formulát a Blöffben sikerült csúcsra járatnia. A sztori ugyanúgy a londoni alvilág jellegzetes figurái körül bonyolódik, csak a tétek nagyobbak.

Az eseményeket egy bizonyos Franky Four Fingers indítja be, a minden hájjal megkent ékszertolvaj, aki miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinak. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

Guy Ritchie egyik kedvenc színésze, az azóta akciófilmes ikonná vált Jason Statham természetesen kulcsszerepet kap, és a baltaarcú ex-focista, Vinnie Jones is feltűnik, a show-t azonban az ír vándorcigányt alakító Brad Pitt viszi el.

Néhány érdekesség még a filmről:

  • Brad Pitt annyira szerette Guy Ritchie első nagyjátékfilmjét, hogy megkereste a rendezőt azzal, hogy mindenképpen szeretne bekerülni a következő filmjébe. Ritchie igent is mondott – csak azután jött rá, hogy egy nem létező szerepet ajánlott fel a színésznek, mert nincs a forgatókönyvben számára alkalmas karakter. Úgyhogy írt neki egyet.
  • Vinnie Jonest dublőr helyettesítette az egyik jelenetben – a színész nem tudott eljönni aznap a forgatásra: éppen börtönben volt, mert előző éjjel verekedett.

  • A film költségvetése nem engedte meg, hogy sok statisztát használjanak, ezért a bokszolós jelenetben a közönség mindig ugyanabból a csoportnyi emberből állt, akik folyton átmozogtak a nézőtér megfelelő részére, amikor a kamera épp azt a helyet vette.
  • A „fuck” szó összesen 163-szor hangzik el a filmben.
  • 26 embert ölnek meg benne, viszont a legtöbb gyilkosság a színen kívül történik.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.