Nicolas Cage a Mandy után ismét egy lidérces lázálommal felérő horrort forgat!

Elijah Wood producerkedésével viszi filmre H.P. Lovecraft Szín az űrbőlt című rémtörténetét.

Bár Nicolas Cage legutóbbi eszelős lázálmát, a Mandy - A bosszú kultusza című horrort nem mindenki szerette (a Port.hu kritikusa egyenesen művészkedő blöffnek nevezte), kultfilm lett belőle. A 55 éves sztár épp ezért most úgy döntött, ezt a fajta pszichedelikus-rémmesés stílust érdemes tovább vinnie, és a Mandy producereivel (többek között Elijah Wooddal!) úgy döntöttek, közösen forgatnak filmet a kozmikus horror nagymesterének számító H.P. Lovecraft The Colour Out of Space című novellájából, ami magyarul Szín az űrből címmel jelent meg.

A Szín az űrből Howard Phillips Lovaecraft 1927-es novellája, amit a szerző egészen a haláláig a legjobb írásának tartott. A története és a helyszíne tipikus lovecrafti toposz: egyes szám első személyben beszélő narrátor elutazik a New England-i Arkham városa mellett egy kis faluba, hogy ott felmérje a terepet egy víztározó felépítéséhez. A helyeiktől megtudja, hogy baljós, haldokló vidék ez, mióta lezuhant itt egy meteorit a Gardner família családi birtokára, és olyan anomáliák jöttek létre a környezetben és az élővilágban (a növények és az állatok ijesztő átváltozásokon mentek keresztül, végül porrá omlottak), hogy arra az Arkhami Egyetem professzorai sem tudtak értelmes magyarázatot adni... Bár a filmváltozat a hírek szerint átrakja a történet időpontját az 1920-as évekből a 2010-es évekbe, a Gardner-család udvarán lezuhant meteorból előmászó, a környezetét teljesen átalakító idegen életforma viszont ugyanúgy a sztori középpontjában marad, ahogy a Lovecraft-novellában.

Igen, a sztori kicsit hasonlít Natalie Portman szintén kultikussá vált horrorjára, az Expedícióra, de a rendező Richard Stanley bizonyára egy egyedi képi világú, jó filmet fog az alapanyagból gyártani. Stanley egyébként korábban olyan filmeket jegyzett forgatókönyvíróként és rendezőként, mint a Porforgatag, az Elhagyatva és a Dr. Moreau szigete, amit végül ő is rendezett meg a direktor kirúgása után. (via Collider)