Online háború tört ki Lady Gaga miatt

Egymásnak estek a közösségi médiában a Csillag születik- és a Marvel-rajongók.

Ezen a héten mutatják be az amerikai mozik (is) a Csillag születik című, Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével, utóbbi sztár rendezésében készült zenés remake-et és a Venom című Pókember-spin offot is. Szegény alulértékelt énekesnő rajongói pedig annyira félnek, hogy kedvencük új filmje nem kap elég figyelmet a képregény-adaptáció miatt, hogy támadásba lendültek a világhálón, és megpróbálják elterjeszteni, hogy milyen csapnivalóan sikerült a Tom Hardyval a főszerepben forgatott szuperhősfilm.

A BuzzFeed kiderítette, hogy a Twittert elárasztó, szóról szóra megegyező bejegyzések („Én vagyok a legnagyobb Marvel-rajongó, de most néztem meg a Venomot, és nem tudom, mit mondjak. Csont nélkül a legrosszabb film idén. Annyival többet vártam volna, és most egyszerűen csalódott vagyok”) bizony trolloktól származnak, akik azt akarják elérni, hogy mindenki az ő kedvencük filmjét nézze a Venom helyett.

 

 

A site-nak sikerült elérnie magát az egyik trollt is, aki be is vallotta, hogy

„mi, Gaga-rajongók hozunk létre hamis felhasználóneveket, hogy elrontsuk a Venom nyitását.

Mindkét filmnek ugyanaznap van a premierje (október 5-én – a szerk.), és azt akarjuk, hogy a Csillag születiken legyenek többen”.

Erre persze a Venom-rajongók is ellentámadásba lendültek – ők a következő egyenszöveggel próbálják lebeszélni az embereket a Gaga-filmről: „Elmentem a Csillag születikre, de nagy csalódás volt. Tele van neonáci propagandával, és Bradley Cooper karaktere folyamatosan »a Dél újra felemelkedik« mondatot mormolja. Szóval inkább elviszem a 8 gyerekemet és a 9 unokámat megnézni a Venomot. Ha nem hisztek nekem, nézzétek meg ezt:...”

Az utolsó mondattal arra a képre céloznak, amivel a szöveget megosztották, és a filmből látható rajta egy manipulált képkocka, amelyen Lady Gaga és Bradley Cooper egy-egy déli zászlós emblémát magukra tűzve énekelnek (a fotó persze ügyetlen Photoshop, ahogy természetesen a rabszolgatartó déli Amerika iránti nosztalgia sem bukkan fel a műben).

Box office szakértők egyébként a Venomnak jósolnak jobb nyitást (65 millió dollár körüli hétvégi jegybevételt, míg a Csillag születiknek 20 millió körülit saccolnak), viszont minden bizonnyal a zenés film fog a jövőben több díjat bezsebelni, ezen felül sokkal alacsonyabb volt a büdzséje is, mint a látványos, trükkökkel dúsított akciófilmnek. Ami pedig az elvakult rajongókat illeti: még az is lehet, hogy ez, Az utolsó Jedik reputációját tönkre tevő orosz trollokról szóló korábbi hír ihlette meg őket.


(via Uproxx, Consequence of Sound)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu