Oscar-díjas direktor fogja rendezni Az oroszlánkirály 2-t

Barry Jenkinst, a háromszoros Oscar-díjas Holdfény direktorát bízták meg a 2019-es Disney önremake folytatásának a megrendezésével.

A rendező már hivatalosan is aláírt a projekthez, amelynek scriptjét az első rész forgatókönyvírója, Jeff Nathanson jegyzi. Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy miről fog szólni a folytatás, de egyes források úgy tudják, A keresztapa II-höz hasonló eredettörténet lesz, azaz Simba apja, Mufasa fiatalkorát mutatja be, természetesen ezúttal is sok dallal aláfestve.

„Mivel a kilencvenes években én is részt vettem a nővérem két kisfiának a nevelésben, ezekkel a karakterekkel nőttem fel. Azzal, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a Disney-vel dolgozzak ezen a barátságról, szeretetről és hagyományról szóló varázslatos történeten, és közben a saját munkásságomat is folytatva az afrikai diaszpóra hőseinek az életéről mesélhessek, régi álmom vált valóra” – nyilatkozta Jenkins.

Azt, hogy a Jon Favreau rendezte 2019-es remake folytatást kap, már beszélték egy ideje, hiszen 1,6 milliárd dollárt kaszált a világ mozijaiban. Meglepő viszont, hogy a stúdió egy művészfilmes rendezőt kért fel a remake-gyár legújabb darabjának a megvalósítására, hiszen Barry Jenkins korábban olyan alkotásokat írt és rendezett, mint a Holdfény, amelynek a forgatókönyvéért Oscar-díjat kapott (a film maga pedig összesen hármat), vagy a Ha a Beale utca mesélni tudna, amelynek a női főszereplője, Regina King érdemelte ki az arany szobrocskát.

Jenkins részéről pedig egyáltalán nem biztos, hogy jó húzás volt elvállalni egy lélektelen remake folytatásának a megrendezését, hiszen a Disney sorozatban gyártott élőszereplős és animációs önfeldolgozásai meglehetősen ellentmondásos megítélés alá esnek. A 2019-es Az oroszlánkirály ellen is sokat ágáltak az eredeti, 1994-es rajzfilm alkotói.

„Szomorú, hogy ma már a részvényesek döntik el, milyen produkciók készüljenek.

A Disney pedig nem is csinál titkot belőle, hanem egyenesen az arcodba üvölti, hogy »igen, egyszerűen csak még több pénzt akarunk csinálni«. Ez egy művész számára rettenetesen kiábrándító hozzáállás egy olyan stúdió részéről, amit anno az eredetiség és a művészet miatt alapítottak” – nyilatkozta annak idején az eredeti Az oroszlánkirály egyik animátora, David Stephan.


(via Uproxx)