Panaszkodsz a nagy melegre? Nézd meg ezt az előzetest!

A Centigrade hősei egy fiatal pár, akiket autójukban úgy betemet a hó, hogy mozdulni sem tudnak, pedig kéne, különben megfagynak. De lehet, hogy odakint fagynak meg…

Naná, hogy valós esemény alapján készítette Brendan Walsh első nagyjátékfilmjét, a Centigrade-et – pontosabban több valós esemény alapján. Volt, amelyik happy enddel zárult, volt, amelyik egyáltalán nem, mert az északi országokban, például az USÁ-ban gyakran esik meg, hogy a váratlanul leeső hó csapdába ejti a rosszkor elinduló utazókat, és ilyenkor úgy is életveszélyes helyzetbe kerülhetnek, ha csak pár száz méterre vannak a biztonságtól. A Genesis Rodriguez (A hűtő, Időről időre) és Vincent Piazza (A párterápia, Boardwalk Empire - Gengszterkorzó) által játszott fiatal pár is ilyen helyzetbe kerül, azzal a csavarral, hogy a lány terhes.

Az amerikai pár egy norvégiai utazáson kerül a hó csapdájába, valahol a hegyek között egy ritkán járt úton. Terepjárójukat annyira betemette egy hóvihar, hogy még az ajtókat sem tudják kinyitni, és bár a kocsi átmeneti biztonságot nyújt, a fiatalok, akik nem tudhatják, hogy keresik-e őket vagy sem, kétségbeejtő és irtózatosan nagy kockázattal járó döntés elé kerülnek. Maradjanak-e ott, ahol vannak, és akkor lehet, hogy szép lassan megfagynak, de az is lehet, hogy rájuk találnak, vagy törjenek ki, és induljanak el, de akkor kint, a mínusz 30 fokos hidegben fagynának csonttá. A férfi maradna, a nő elindulna, és ez nem egy sima veszekedésbe torkollik, ők tényleg egymás ellen fordulnak, amiben nyilván szerepet játszik pár dolog a múltjukból is.

És néha a legjobb túlélőfilmekhez nem is kell más, mint egy roppant egyszerű alaphelyzet, egyetlen helyszín, jó rendezés, illetve pár remek színész, és a most kijött előzetes szerint mindez meg is van, a két túlélő – vagy nem túlélő? – közötti konfliktus pedig extra súlyt adhat a történetnek. A Daley Nixon és a rendező által írt forgatókönyv alapján készült film korlátozott kópiaszámmal kerül az amerikai mozikba augusztus 28-tól, és ami jó hír, hogy ugyanakkor a különböző netes mozicsatornákon is nézhető lesz. És ha nézzük, garantáltan nem lesz melegünk, vagy ha lesz is, nem bánjuk annyira.