Quentin Tarantinónak van egy kész Star Trek forgatókönyve

Kár, hogy nem ő rendezi a soron következő Star Trek folytatást. Az is kiderült ezenkívül, hogy a mester csak Chris Pine miatt volt úgy rácsavarodva a projektre.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Tarantino egy olyan podcastinterjúval kezdte az évet, amelyben Chris Pine-ról a legnagyobb elismerés hangján beszélt: elmondta, hogy generációja legjobb színészének tartja, és hogy szívesen dolgozna vele valamikor. Ehhez QT akkor került a legközelebb, amikor még tavaly úgy volt, hogy ő rendezi a következő Star Trek folytatást, időközben azonban kiszállt a produkcióból.

Most kiderült, hogy a sokat tervezgetett, korhatáros Star Trek filmként emlegetett projektnek már a forgatókönyve is elkészült. Tarantino A visszatérő című Leonardo DiCaprio-film forgatókönyv-írójaként ismert Mark L. Smithszel közösen dolgozott rajta, aki most egy új interjúban részleteket is elárult a dologról.


„Írtam egy Star Treket Tarantinóval. Ez egy olyan sci-fi script volt, amelynek a megírását én magam is élveztem, és ami egyébként túlmutat önmagán, és szélesre tárja a műfaj kereteit” – mondta Smith, aki emellett arról is beszélt, amit korábban már QT maga is említett, miszerint azért találják az új Star Trek filmeket olyan jó mókának, mert olyan, mintha Chris Pine Kirk kapitányként egyszerre játszaná Kirköt magát és a figurát korábban megformáló William Shatnert, Kirk szerepében.

„Szerintem Chris Pine remek munkát végzett azzal, hogy nemcsak Kirk kapitányt játssza, hanem William Shatner Kirk kapitányát is.

Szóval ő nemcsak egy újabb fickó a szerepben, hanem ő maga William Shatner. Ehhez hasonlóan Zachary Quinto is Spock és Leonard Nimoy Spockja egy személyben. Nagyon jól elkapták!” – nyilatkozta még korábban a rendező, aki köztudottan rajong a meta dolgokért és a filmes ide-oda utalásokért.


(via IndieWire)