Rekordszámú rejtett utalás van az új Doctor Strange-film előzetesében

Nem kevesebbet mint hatvanhármat számoltak össze. Ez valószínűleg új rekord a Marvel-filmek történetében.

Mi is bemutattuk a várva várt Doctor Strange az őrület multiverzumában trailerét, amelyből már kaptunk egy kis ízelítőt a Pókember: Nincs hazaút végén is. Sam Raimi filmje még a Marvel-produkciók mércéjével nézve is sűrűnek ígérkezik, hiszen ezúttal nemcsak a cselekmény egy része, hanem a teljes film a multiverzum koncepciója körül bonyolódik, és az új Pókember mellett a Lokiban és a WandaVízióban feldobott ötletekre is épít, sőt még a Marvel animációs sorozatából, a What If…?-ből is átvesz egy főgonoszt.

Enne megfelelően már a trailer is elképesztően összetett: a Screen Crush stábjának

összesen 63 easter egget, vagyis rejtett utalást

sikerült összeszámolnia benne.


Kezdjük ott, hogy már az első két mondat is idézet, hiszen Wongot halljuk, amint figyelmezteti Dr. Strange-et, hogy ne hajtson végre egy varázslatot – csakhogy ez még a Pókember: Nincs hazaútban hangzott el, pontosabban az előzetesében, mert magába a filmbe már nem került be. Talán azért, mert eleve nem is oda készült? Ezután halljuk Dr. Strange válaszát is, aki a multiverzum veszélyességét ecseteli, az a mondat viszont még a Bosszúállók: Végjátékból származik, ahol Pókembernek címezte a szavait.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel van tele a videó; a készítők a Pókember: Nincs hazaútra vonatkozó összes célzást kigyűjtötték, ezenkívül megtippelik, ki lehet a film titkos gonosza, elmagyarázzák, mi a háttere Dr. Strange törött karórájának, és honnan származhat a figura gonosz verziója.

Az egyik legvadabb elmélet szerint egyébként nemcsak Dr. Strange variánsával találkozhatunk majd a filmben, hanem az összes karakternek meglesz a multiverzumos megfelelője.

A kérdésekre viszont majd csak 2022. május 5-én kaphatunk választ: akkor lesz a Doctor Strange az őrület multiverzumában világpremierje.

(via ScreenCrush)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!