Remake készül a thrillerklasszikusból

Alfred Hitchcocktól A Manderley-ház asszonya a következő áldozat. De legalább a színészek jók lesznek.

A gótikus hangulatú romantikus thriller főhőse egy fiatal nő, aki friss asszonyként megérkezve férje birtokára és pompázatos udvarházába azzal szembesül, hogy a falak között még mindig ott kísért az előző, elhunyt feleség emléke.

A történet alapja a néhai sikerszerző, Daphne du Maurier 1938-as, magyarul is olvasható regénye (eredeti címén Rebecca), így egy kis jóindulattal azt is mondhatjuk, hogy abból készül újabb adaptáció. Ám a könyvből már forgattak egy nagyon sikeres feldolgozást: a Hitchcock által Laurence Olivier és Joan Fontaine főszereplésével készített 1940-es thrillerklasszikus annak idején elnyerte a legjobb filmnek járó Oscart.

Az újra forgatókönyvét a Kingsman-filmeket és az X-Men – Az elsőket jegyző Jane Goldman írja, a rendező pedig a Vérturisták című fekete komédia révén ismert Ben Wheatley lesz, aki főszereplőnek Lily Jameset (Nyomd, Bébi, nyomd!, A legsötétebb óra, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) és Armie Hammert (Az U.N.C.L.E. embere, Szólíts a neveden) választotta.

Hammer és Wheatley dolgozott már egyébként együtt korábban: a Kereszttűz című akciókomédiában, amit a tavalyi Titanic Filmfesztiválon lehetett látni. A Rebecca-remake a Netflix gyártásában készül, de a streamelős gigavállalat mellé beszáll a neves Working Title produkciós cég is. A bemutató időpontját még nem közölték.


(via The Wrap)