Ridley Scott bevallotta: elszúrta a Prometheust!

Ennek örömére legalább két új Alien-mozifilmet akar forgatni a hamarosan mozikba kerülő Covenant után.

Jövő héten ilyenkor már arról fogunk vitatkozni, jobb lett-e az Alien: Covenant a 2012-es Prometheusnál. Addig viszont még valószínűleg minden nap kijön valami hírecske és érdekesség Ridley Scott új sci-fijéhez. Mint például a legújabb Yahoo-interjú, amiben a 79 éves rendező nemcsak az jelentette be, hogy szívesen leforgatna még egy, de inkább két Alien-filmet, hanem azt is bevallotta:

Tévedtem a Prometheusszal kapcsolatban.

Scott ugyanis sokáig meg volt győződve arról, hogy jó irányba vitte tovább az Alien franchise-t. Tényleg meglepődött, amikor a dühös rajongók elkezdték őt szidni a különféle fórumokon.

Ők azt szerették volna, ha még többet mutatok az eredeti szörnyből. Én pedig beláttam: oké, nem nekem volt igazam. A rajongók érdekes emberek. Nem azt mondom, hogy mindig az övéké az utolsó szó, de a reakciójuk pont jó arra, hogy eloszlassa az ember kételyeit. Jól csináltam vagy rosszul? Most már tudom, nem túl okos dolog figyelmen kívül hagyni a rajongói reakciókat.

Kérdés viszont, hogy Ridley Scott mennyire vette figyelembe a fenti önkritikát és megbánást mennyire fogadta meg a Covenant forgatásakor. Azok ugyanis, akik már látták a filmet, szinte kivétel nélkül azt írják: a Covenant nem igazán lett sokkal jobb a Prometheusnál, a kultikus A nyolcad utas: a Halál színvonalától pedig fényévekre van.

Nekem mondjuk pont nem a Nyolcadik utas, hanem az 1986-os A bolygó neve: Halál a kedvencem, és a Prometheus is bejött, így Ridley Scott kilóra megvett a legújabb, arctámadós előzetessel: