Ridley Scott szerint elég rosszul választják ki a Star Wars-filmek rendezőit

Szerinte nem túl bölcs dolog tapasztalatlan rendezőkre óriási költségvetésű filmeket bízni.

A Vulture meginterjúvolta Ridley Scottot A világ összes pénze közelgő bemutatója alkalmából, és megkérdezték tőle, rendezne-e Star Warst. Scott csak nevetett ezen, és azt mondta, hogy ő túl "veszélyes" ahhoz, hogy a messzi-messzi galaxis közelébe engedjék, továbbá a Lucasfilm inkább feltörekvő rendezőket alkalmaz, akiket könnyebb irányítani.

Úgy vélem, hogy szeretik irányítani a dolgokat, én viszont magamat szeretem irányítani. Pedig semmi értelme annak, hogy felbérelnek egy olyan fickót, aki addig csak alacsony költségvetésű filmeket csinált, és hirtelen hozzávágnak 180 millió dollárt. Ez egy óriási baromság. Tudod mennyibe kerül egy utóforgatás?

A Star Wars univerzumában játszódó önálló filmek munkálatai eddig nem mentek zökkenőmentesen. Phil Lord és Chris Miller, a Han Solo-film eredeti rendezőpárosa a 60 milliós Lego-kaland után kapták meg a lehetőséget, ám "kreatív okokra" hivatkozva a Lucasfilm már a forgatás kezdeti szakaszában megvált tőlük. Ron Howard fejezte be helyettük a filmet - bár az értesülések szerint inkább újraforgatta -, és a Disney már készül is a bukásra, mert állítólag borzalmas lett a végeredmény. Ebben az ifjú Han Solót alakító Alden Ehrenreich is ludas, mert úgy hírlik, kutyaütő színész.

A Zsivány Egyes is kiadós utóforgatásra szorult, noha Gareth Edwards rendező már csinált előtte egy blockbustert, a 2014-es Godzillát. És Rian Johnson, Az utolsó jedik rendezője sem dolgozott előtte soha ilyen gigantikus költségvetéssel - a Looper 30 millió dollárba került, az azt megelőző filmjei pedig a filmgyártás mércéjével csupán fillérekbe kerültek.

Scott hozzátette, hogy a rendezői bére egy olyan franchise esetében, mint a Star Wars, elég magas lenne, ám mivel tapasztalt, sok-sok drága filmmel a háta mögött, jócskán a költségvetés alatt tartaná a kiadásokat. Szerinte a tapasztalat feltétlenül fontos, hogy valaki helyt álljon egy ilyen óriási franchise-nál.

Haladj szépen sorjában. Kezdd alacsony költségvetéssel, majd egy kicsit többel, talán olyan jó 20 millió dollárral, utána jöhet egy 80 milliós film. De nem rögtön egy 160 milliós.