Ridley Scott szerint kifogyott a lendület az Alien franchise-ból

Korábban hat új Alien-filmet akart, most már csak egyet. Az is inkább a szörnyeket teremtő androidról szólna.

Az Alien: Covenant nem hozta azt a kirobbanó sikert, amit a Fox stúdió elvárt volna Ridley Scott-tól (mindössze 240 millió dolláros bevételt generált, ami majdnem a fele a Prometheusénak), ezért úgy tűnik, hogy a korábban beígért Alien: Awakening utáni öt másik folytatás nem fog egyhamar mozikba kerülni.

Ahhoz képest, hogy idén év elején még mennyire optimista volt a rendező, most már nagyon óvatosan fogalmaz, hiszen a Prometheus ütős folytatásának és egy rakás új Alien-film nyitányának szánt Covenant mellett a producerként jegyzett, félig Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049 sem rengette meg a kasszákat.

Scott korábban nem kevesebb, mint hat új Alien-filmet lengetett be. Ebből egyelőre csak az Awakening fog elkészülni belátható időn belül, – már ha egyáltalán elkészül, hiszen a 20th Century Fox még nem adott neki zöld utat. Ebben a rendező leginkább a mesterséges intelligenciákra koncentrálna, ezen belül is az Alieneket kitenyésztő, őrült androidra, akit Michael Fassbender alakított a korább két filmben.

Azt hiszem, az Alien-filmek evolúciója a végéhez közeleg. Túlléptünk rajtuk, mert amit most próbálok csinálni, az már egy másik történet lesz, és a mesterséges intelligenciáról fog szólni. Egy világról, amit egy mesterséges intelligencia teremt, miután egyedül találja magát egy új bolygón.

Scott márciusban egyébként még azt mondta, az örökkévalóságig tudna újabb és újabb Alien-filmeket rendezni, minden részben kicsit feje tetejére állítva az előző filmben bemutatott dolgokat. (via Movieweb)