Sikerül-e megtörnie az Alien: Romulusnak a xenomorph átkát?

Az idén érkező folytatás sikere sokak szerint azon áll vagy bukik, hogy hogyan fogja megragadni a gyilkos alien alakját – szó szerint értve és képletesen véve egyaránt.

Hozzáértők szerint ugyanis az elmúlt negyven évben a franchise történetének szinte minden folytatása azzal a kihívással küzdött, hogy nem tudtak érdemben semmit sem hozzátenni az első két részben kidolgozott xenomorph-ok alakjához, azaz kreatívan továbbfejleszteni, ezért inkább az eredetüket és a működésüket próbálták megfejteni, ami sokkal kevésbé érdekes a nézők számára.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 2024. augusztus 16-án bemutatandó hetedik Alien-film, a Fede Álvarez által rendezett Alien: Romulus egy különálló Alien-sztori lesz, vadonatúj hősökkel, időben pedig az első és a második film között fog játszódni.

Álvarez pedig állítólag nemcsak a cselekmény idejét illetően kíván visszatérni az első részhez, hanem egyúttal annak horror- és thrillergyökereihez is vissza akar nyúlni.
A bolygó neve: Halál. Forrás: Mokép


Az első Alien-folytatás, az 1986-os A bolygó neve: Halál ugyan olyan újdonságokat dolgozott ki a korábban látottakhoz képest, mint a többszörös xenomorph vagy az alienkirálynők, a későbbiekben pedig olyan új kreatúrák is feltűntek, mint az ember-alien hibrid vagy a kígyószerű lény a Prometheusból, a xenomorph kinézetén alapvetően sosem változtattak. Az Alien: Romulusnak tehát fel van adva a lecke, hogy

a nem annyira jól sikerült Prometheus és Alien: Covenant után ismét jó irányba terelje a franchise-t, ami természetesen az idegen lények megjelenítését is jelenti.

A legelső Alien-film, A nyolcadik utas: a Halál legfőbb tanulsága pedig – különösen a franchise későbbi részeinek fényében –, hogy 

ami a xenomorph-okat illeti, a kevesebb több:

hiszen azért működött olyan jól a terror és a rettegés az Alienben, mert olyan keveset láthattunk belőlük.

Keményvonalas rajongók úgy gondolják, az Alien: Romulus alkotója azzal tenné a legjobbat a filmjének, ha ahelyett, hogy a xenomorph-ok megjelenésére, eredetére, a különféle új „tenyészetekre” vagy a működésükre koncentrálna, nem őket állítaná fókuszba, hanem (még ha esetleg új dizájnnal is áll elő a külsejüket illetően) ugyanolyan űrben játszódó kísértetházas horrort valósítana meg, mint Ridley Scott még a legelső filmben.

Ezzel egyúttal igazságot is szolgáltatna a franchise-nak, ami az utóbbi részekkel alaposan elkanyarodott saját gyökereitől.


(via ScreenRant)

 

Nem csak a film, a sorozat is alakul

Alien-franchise: alakul az új film és a sorozat is

Az Alien: Romulusról kiderült, hogy pontosan mikor fog játszódni, az FX szériájával kapcsolatban pedig castinghírek érkeztek.

Tovább