Sosem találod ki, ki játszotta volna ereditleg Brad Pitt szerepét az Interjú a vámpírralban

Az eredeti regényt és a forgatókönyvet író Anne Rice egy teljesen másik hírességgel képzelte el a több száz éves vérszívó keserédes történetét.

A '90-es évek végére Brad Pitt egyértelműen a legnagyobb hollywoodi sztárok közé került, egyebek között pont az olyan kulfilmeknek köszönhetően, mint a Hetedik és a Harcosok klubja.

Korábban azonban egy olyan szerepet is eljátszott, amit eredetileg egészen másvalakinek szántak...

A vámpírregényeiről ismert amerikai bestseller szerző, Anne Rice 1979-ben írta meg az Interjú a vámpírral című könyvét, amiből 1994-ben filmet is készült Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével. A rendezői feladatokat Neil Jordan vállalta, a forgatókönyvet pedig maga Anne Rice írta. A film Brad Pitt Louis nevű vérszívó karakterének pályafutását mutatta be az 1700-as évektől kezdve egészen napjainkig, miközben elmesélte az életét egy újságírónak (Christian Slater) a jelenben, a történet pedig előre-hátra ugrált a két idősík között.

 

Forrás: InterCom

 

Anne Rice konkrét emberekre gondolt a forgatókönyv írásakor, és a szereposztással kapcsolatos inspirációiról is mesélt még a 2021-es halála előtt a Movieline-nak:

Én írtam a forgatókönyvet, amelyben még Cher játszotta volna Louis-t. Abban a történelmi korban ha férfi voltál, birtokolhattál saját ültetvényt és irányíthattad a dolgokat, de ha nő voltál, akkor nem. Szóval Louis egy nő volt, aki férfinak öltözött, de egyébként pontosan ugyanolyan volt minden, mint az Interjú a vámpírralban.

Anne Rice-nak végül nem volt ellenére a színészcsere, sőt, 1994-ben azt is leírta egy hosszabb Interjú a vámpírral-esszében, mennyire meghatotta mindaz, amit Brad Pitt ebben a szerepben nyújtott:

(via Faroutmagazine.co.uk)