Szanaszét nyeri magát díjakkal ez a magyar film, mégsem hallottunk róla eddig

A Sandwich című kisfilmben olyan színészek játszanak, mint Thuróczy Szabolcs, Szamosi Zsófia vagy Szabó Simon.

Már fél éve menetel töretlenül a világ nagy presztízsű rövidfilmes fesztiváljain Banner Szűcs Lóránd rövidfilmje, a Sandwich. A mű eddig 22 díjat hozott el a világ filmfesztiváljairól, legutóbb például május 10-én a New York Film Awards fődíját, illetve a legjobb fikciós film és a legjobb fiatal színésznő díját. „Ez egy ragyogóan elkészített rövidfilm, bámulatos minőségben.

Minden csodálatosan együtt áll benne. A színészi játék finom és egyszerű, amikor kell, máskor pedig merész és erős.

A film üzenetét rendkívüli erővel és ügyességgel ábrázolták” – méltatták az alkotást a díjátadón.

A Sandwich sztorija szerint a 8 éves Dana édesanyja kórházban fekszik, ezért határőrként dolgozó édesapja kénytelen magával vinni őt az éjszakai műszakba, mivel nem találnak bébiszittert. Aznap éjszaka az apa belső szolgálatra kéri magát, így lányával együtt a határátlépők táborának családi körletébe kerülnek, ahol az lesz a feladatuk, hogy a kitoloncolásra váró embereknek készítsenek szendvicseket. Ezt követően sorsszerű véletlenek sorozata vezet odáig, hogy ez az este örökre megváltoztassa mindkettejük életét.

Thuróczy Szabolcs és Szabó Simon a filmben. Forrás: press presso


„A film a szeretetről szól, a szülői szeretet valódi természetéről, és feltárja,

mi történik, amikor nyitottan fordulunk a gyermekeinkhez, akik oly sokat tanítanak nekünk a világról,

amit sokkal tisztábban látnak, mint a felnőttek” – meséli a filmről Banner Szűcs Lóránd forgatókönyvíró-rendező.

A kisfilmes tevékenysége mellett casting directorként is dolgozó Banner Szűcs (ő volt többek közt az Aranyélet, a Tiszta szívvel, Az állampolgár és a Kojot castingosa is) alkotásában a főhős kislányt játszó – szintén többszörösen díjazott – Bercovici Emma mellett olyan színészek játszanak, mint Thuróczy Szabolcs, Kárász Zénó, Szamosi Zsófia és Szabó Simon.


(press presso)