Születésnapján hunyt el a Maffiózók és a Törtetők színésze

Paul Herman 76 éves volt.

Michael Imperioli, a Maffiózók című HBO-sorozat színésze hozta nyilvánosságra a közösségi oldalán, hogy elhunyt Paul Herman.

Nagyszerű fickó volt, elsőrangú történetmesélő és pokolian jó színész”

– írta, hozzátéve, hogy Herman egy sarokra lakott tőle, és örül neki, hogy volt lehetősége a társaságát élvezni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@realmichaelimperioli által megosztott bejegyzés


Halálhírét később az ügynöke is megerősítette.

„Mélységesen elszomorít bennünket szeretett Paul Hermanünk elvesztése. Igazi karakter volt, mind a vásznon, mind a vásznon kívül. Hiányozni fog mindenkinek, aki ismerte, örökké emlékezni fogunk a nevetésére és a bátor szellemiségére.”

Az 1946. március 29-én  született Herman negyvenéves karrierje alatt olyan rendezőkkel dolgozott, mint Sergio Leone, Martin Scorsese vagy David O. Russell, és olyan filmekben tűnt fel, mint a Volt egyszer egy Amerika, a Casino, a Szemtől szemben, a Nagymenők, a Még egy kis pánik, a Napos oldal, az Amerikai botrány és utolsóként Az ír.

Legismertebb szerepét a Maffiózókban alakította, amelyben a kábítószer-kereskedőből lett pizzéria- és klubtulajdonos, Peter „Beansie” Gaeta karakterét játszotta hét évadon át; 2004 és 2010 között pedig a Törtetőkben formálta meg Vince Chase könyvelőjét. Munkásságát számtalan alkalommal ismerték el, az Amerikai botrányért az SAG (az amerikai színészek szervezete) díját kapta meg, a Napos oldalért pedig a New York-i filmkritikusok díját.

Via: THR