Tagadja Edward Norton, hogy a Harcosok klubja miatt kibabráltak volna egy színésznővel

A kultfilm sztárja szerint Janeane Garofalo félreértett valamit.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, új filmje, a Come As You Are promózása közben Garofalo adott egy interjút, amelyben azt állította, hogy majdnem ő játszotta Marla szerepét a Harcosok klubjában, csak Norton – aki inkább saját akkori barátnője, Courtney Love érdekében kampányolt – kitúrta, a rendező, David Fincher pedig elfelejtett neki szólni róla.

Brad Pitt állítólag semmiképpen sem akarta Love-ot, akkor inkább le sem szerződött volna a filmre, így a felek végül Helena Bonham Carterben egyeztek meg. Mindez azonban azután történt, hogy – a színésznő állítása szerint – Fincher Garofalo kezébe nyomta a forgatókönyvet, és azt mondta, hogy ha tetszik neki, övé a szerep.

Janeane Garofalo. Forrás: Gary Gershoff / Getty Images

 

Edward Norton most a CNN-nek küldött közleményben tagadja a vádakat.

„Sajnálom, ha Janeane-ben ez a benyomás alakult ki, de ha komolyan gondolja, nagyon téved.

David Fincher pontosan azt csinálja, amit akar. Filmje minden dimenziójáért övé a döntés. (…) Én egyetlen javaslatot tettem, és azt is visszautasította. Janeane-nek pedig nagy rajongója voltam, szóval szívesen csináltam volna vele egy próbaolvasást” – üzente a színész.

Garofalo egyébként azt is elárulta, hogy miközben Pitt bocsánatot kért tőle a történtek miatt, addig Norton, akivel azóta is rendszeresen összefut, mivel ugyanazon a környéken laknak New Yorkban, mindig úgy tesz, mintha nem ismerné fel. A színész erre is reagált. „És ha legközelebb meglát engem a környéken, nagyon remélem, hogy odajön köszönni” – mondta.


(via IndieWire)