Tapló télapó: Billy Bob Thornton tényleg részeg volt az ikonikus plázajelenet forgatásakor

Tizenhat év után végre kiderült, milyen is volt, amikor a színész Daniel Day-Lewis nyomdokaiba lépett, és kipróbálta a method actinget.

Novemberben lesz 16 éve, hogy bemutatták minden idők legobszcénebb karácsonyi filmjét, a Tapló télapót, amelynek főszereplőjével, Billy Bob Thorntonnal nemrégiben interjút készített az Entertainment Weekly, és rákérdeztek a vígjáték talán leghíresebb jelenetének forgatására is. A szóban forgó képsorban azt láthatjuk, hogy főhősünk, Willie csatak részegen állít be ideiglenes munkahelyére, a Saguaro Square Mall nevű plázába, ahol áruházi mikulásként dolgozik.

„Valóban részeg voltam abban a jelenetben. Ez egészen nyilvánvaló” – vallotta be a sztár.

„Reggelire bevágtam úgy három pohár bort. De ez még csak az előétel volt: utána következett az áfonyalével kevert vodka, majd utánaküldtem néhány Bud Lights sört.

Szóval mire eljutottam a felvételig, már azt sem tudtam, hogy épp egy forgatáson járok” – tette hozzá.

A színész azt is elmesélte, hogy a jelenetbe a mozgólépcsőn állva kellett volna megérkeznie, ehelyett ő félig feküdt, és úgy kellett feltápászkodnia a végén. „Amikor a mozgólépcső kidobott a tetején, én szó szerint akkor tértem magamhoz. Felébredek, és tényleg ez került be a filmbe is. Amikor felkeltem, még azt hittem, otthon vagyok, aztán beugrott, mit is kéne csinálnom. Begyalogolnom, ráesni az ajándékokra és elborzasztani a gyerekeket” – ecsetelte tovább Thornton.

„De legalább nem egy monológot kellett elmondanom” – zárta viccesen a sztorit a színész, aki 2016-ban ismét eljátszotta Willie szerepét a Tapló télapó 2-ben. Billy Bob Thornton azóta kicsit eltűnt a radarról: legutóbb Amber Heard és Johnny Depp utolsó közös filmjében, a botrányos körülmények közepette, nagy nehezen bemutatott (nálunk az HBO GO-n látható) Londoni pálya című neonoirban, illetve egy Goliath című sorozatban láthattuk.


(via Independent)