Tényleg ott tartunk még, hogy Jennifer Lawrence-nek magyarázkodnia kell a kivágott ruhája miatt?

Azért a színésznőt sem kell félteni, Facebook-posztban tette helyre a magukat feministáknak nevező hőbörgőket.

Jennifer Lawrence Londonban népszerűsítette legújabb, Vörös veréb című, Magyarországon forgatott filmjét, és „volt képe” egy térdig felsliccelt, mélyen dekoltált fekete Versace-ruhában fényképezkedni a film további szereplőivel. Azzal vádolták a színésznőt, hogy a reklám miatt „kellett ilyen kivágott ruhát viselnie, és nem is az ő döntése volt. Meg is kapta rögtön a magáét a kommentelőktől, hogy igazán felvehetett volna egy kabátot, hiszen a férfi kollégák is azt viselték a hideg idő miatt. Meg különben is, mi ez a ledérség, és biztos az volt az elvárás, hogy a színésznő kirakja a kirakatba mindenét.


A feltételezésekre egy Facebook-posztban válaszolt a színésznő:
„Azta. Nem is tudom, hol kezdjem a reagálást a „Jennifer Lawrence mindent megmutató ruhát viselt a hideg idő ellenére”-cirkuszra. Ez nem csak teljesen nevetséges, de rendkívül sértő rám nézve. Az a Versace-ruha mesés volt, tényleg azt gondolják, hogy eltakarom egy kabáttal meg egy sállal?”
A színésznő a ruhára kapott kommenteket szexistának és nevetségesnek nevezte. Valamint azt is leírta, hogy az ilyenfajta túlreagálása egy ruhának, vagy annak, hogy mit vesz fel vagy mit nem, egyáltalán nem viszi előre a világot.

„Ezek elterelik a figyelmet a valódi problémákról. Kapaszkodjanak meg! Minden, amit viselek, a saját választásom. És ha fázni akarok, az is az én választásom."