Tom Cruise a Jack Reacher írója szerint nemcsak alacsony, de öreg is

Egyre gyanúsabb, hogy Lee Child nincs igazán lenyűgözve a sztártól.

Korábban többször írtunk róla, hogy a 2012-es Jack Reacher és a 2016-os Jack Reacher: Nincs visszaút című akciófilmek eredetijéül szolgáló regényekből maga az író, Lee Child felügyelete alatt készül a könyvekhez hűségesebb feldolgozás, tévésorozat formájában. Az adaptáció hűségét pedig Child főleg abban ragadta meg, hogy mindenképpen lecseréli a filmverziókban a címszerepet játszó Tom Cruise-t.

A szerző szerint ugyanis „Cruise-nak minden tehetsége ellenére nincsenek meg hozzá a fizikai adottságai”, hiszen Child a könyvekben 196 centis óriásnak írja le hősét, akinek „akkora lapátkezei vannak, mint egy-egy hálaadás napi pulyka” (Tom Cruise ezzel szemben mindössze 170 centiméter). A tökéletes Reachert ugyan azóta sem sikerült megtalálni, de időközben kiderült, hogy a szériára lecsapott az Amazon, és már showrunnert is találtak hozzá, Nick Santora (A szökés, Vegas, Hazudj, ha tudsz!) személyében.

Tom Cruise a Jack Reacher: Nincs visszaútban. Forrás: UIP-Duna Film

 

Lee Child azonban a jelek szerint nagyon szeretné forrón tartani ezt a „Tom Cruise nem volt megfelelő Jack Reacher” témát, mert a sorozat munkálataival kapcsolatban ugyan nincs semmi újdonság, ő mégis újfent nyilatkozott valami nem túl kedveset a sztárról.

Mivel annak idején egyik Jack Reacher filmfeldolgozás sem szólt olyan hatalmasat a mozikban, felmerült, hogy rebootolni kéne a franchise-t – aminek Cruise értelemszerűen nem igazán örült. „Cruise nagyon kelletlen volt ezzel kapcsolatban. Neki ugyanis szintén volt benne pénze, szóval ellene volt a dolognak. Én azonban úgy gondolom (bár nem akarok nagyon atyáskodónak tűnni), hogy számára is így alakult a legjobban.

Túl öreg ő már az ilyesmihez. 57 éves, ideje, hogy továbblépjen,

és inkább karakterszínészként tevékenykedjen. Úgy még lehet vagy húsz jó éve, hiszen megvan hozzá a tehetsége” – mondta most Child, akivel szerencsére nem mindenki ért egyet, hiszen Tom Cruise-t hamarosan olyan akciófilmekben láthatjuk viszont, mint a Top Gun: Maverick (2020 nyara), illetve a Mission: Impossible 7. (2021 nyara) és 8. (2022 nyara).


(via Movieweb)