Tovább menetel a csúcs felé Pókember

Már majdnem 1,7 milliárd dolláron áll a Pókember: Nincs hazaút nemzetközileg elért jegybevétele – ezzel (most még) minden idők hatodik legjövedelmezőbb filmje.

A Pókember: Nincs hazaút már eddig is a Covid-éra szenzációja volt, olyan figyelemre méltó box office-sikereket ért el,

de most már hamarosan egyenesen a dobogót ostromolja.

A világ mozipénztárainál elért 1,69 milliárd dolláros teljesítményével a Jurassic Worldöt (1,67 milliárdos bevétel) és Az oroszlánkirályt (1,66 milliárd) már sikerült is megelőznie.

Az említett sikerfilmeknek ráadásul még nem kellett megküzdeniük a világjárvány jelentette kihívásokkal – az új Pókember-filmre viszont a jelek szerint annak ellenére is kíváncsiak az emberek, hogy tombol a Covid Omikron nevű új variánsa. A következő állomást azonban Peter Parkernek már nehezebb lesz teljesítenie.


A mindenkori világranglista első öt helyén ugyanis olyan alkotások találhatók, mint az Avatar, a Bosszúállók: Végjáték, a Titanic, a Star Wars: Az ébredő Erő és a Bosszúállók: Végtelen háború, amely produkciók mindegyike 2 milliárd fölötti bevételen áll. A kínai piac nélkül pedig – ott ugyanis a Pókember: Nincs hazautat nem vetítik – lehetetlennek tűnik, hogy az új Pókember-mozi is belépjen ebbe a klubba.

Nem lenne okos ugyanakkor lebecsülni Pókembert, hiszen annak ellenére, hogy már december közepe óta játsszák legújabb kalandjait a mozik,

az elmúlt hétvégén 14,1 milliós eredménnyel Észak-Amerikában ismét megszerezte a jegybevételi toplista első helyét.

A film észak-amerikai összbevétele így 721 millió dolláron áll, a nemzetközi piacon pedig 970,1 milliót szedett össze. Nemzetközileg egyébként a mű még sikeresebbnek számít, mint amúgy, hiszen ott már minden idők negyedik legjobban jövedelmező filmje – főleg Nagy-Britanniában (a címszereplőt alakító Tom Holland szülőhazájában), Dél-Koreában és Franciaországban megy jól.


(via Variety)

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.