Trump Doktor Szöszitől nyúlta a beszédét?

Nem ez lenne az első eset, hogy az Egyesült Államok elnökét plágiummal vádolják.

Jimmy Fallon, az amerikai komikus eheti, Tonight Show c. műsorában számolt be egy furcsa véletlenről. Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egy szombati, virginiai egyetemen tartott beszéde kísértetiesen hasonlít a Doktor Szöszi című filmben elhangzó beszédre, melyet a film főhőse, Elle Woods alias Reese Witherspoon mond el közönségének.

Az alábbi videóban egy részlet látható Fallon műsorából, az amerikai komikus kiválogatta a két beszéd közti egyezőségeket. Persze Trump nem szóról szóra ismételte meg Doktor Szöszi aranyköpéseit, de valóban nagyon hasonló a két beszéd.

Trump ezt mondja:

“As long as you have pride in your beliefs, courage in your convictions and faith in your god, then you will not fail … Most importantly, you have to do what you love.”

"Amíg büszke vagy arra, amiben hiszel, kiállsz a meggyőződésedért, és van hited istenben, addig nem vallasz kudarcot… A legfontosabb, hogy szeresd, amit csinálsz!"

Witherspoon pedig a következőket mondja a filmben:

“It is with passion, courage of conviction and strong sense of self that we take our next steps into the world … You must always have faith in people, and most importantly you must always have faith in yourself.”

"Lelkesedésed, a meggyőződésed iránti kiállás és az erős önbizalom lépésről lépésre közelebb visz a világhoz… Mindig hinned kell az emberekben, és a legfontosabb, hogy mindig higgy magadban!"

Nem ez volt az első alkalom, hogy Trumpot "beszédlopási ügybe" keveredett: a januári beiktatásán elmondott beszéde miatt sokan vádolták meg azzal, hogy azt A sötét lovag - Felemelkedés című Batman-film egyik karakterétől, Bane-től nyúlta.

Trump egyébként tavaly szeptemberben vendége volt Jimmy Fallonnak, amiért aztán kapott is a komikus a fejére, mondván, hogy a szereplés is Trump malmára hajtotta a vizet, sőt, valaki egyenesen azt mondta, hogy Fallon lepaktált az ördöggel. A komikus erre azt válaszolta, hogy a műsorban legalább összekócolta Trump haját.