Tudod, melyik jelenet volt az Álom doktorban, ami már Stephen Kingnek is sok volt?

Újabb Stephen King-adaptáció a láthatáron: Mike Flanagan fogja megfilmesíteni a 2014-es Újjászületést.

Újabb Stephen King-adaptáció a láthatáron! Mike Flanagan, az Álom doktor rendezője a Warner stúdió számára fogja megfilmesíteni King 2014-es regényét, az Újjászületést. Ennek a történetnek egy Jamie Morton nevű gitáros, és egy különös elektromos kutatásokat végző, furcsa lelkész, Charlie Jacobs a főszereplője. Jamie gyerekkorában rajongott a papért, mert szórakoztató elektromos kísérletekkel tette érdekesebbé a bibliaórákat, és egy általa barkácsolt szerkezettel meggyógyította Jamie megnémult bátyját is. Ám amikor a lelkész egy autóbalesetben elveszti a családját, kifordul önmagából. Az elektromos kísérletek egyre ijesztőbbek, mert az állásából kirúgott pap már az élet és a halál közti átjárót keresi. Jamie pedig kénytelen közreműködni a különös kutatásban... A premierről, a forgatás kezdetéről és a főszereplőkről még nincs semmi hír.

Flanagan a Kingcast podcast vendégeként arról is beszélt, hogy volt egy jelenet, amit még maga Stephen King is túlságosan félelmetesnek ítélt:

Egyetlen olyan alkalom volt, amikor a film megtekintése során [King] hozzám hajolt, amikor Tremblay [Jacob Tremblay, aki a Bradley Trevor nevű fiút alakította] meghalt. Mintha azt kérdezte volna: »Nem lesz ez egy kicsit brutális?« Én meg úgy voltam vele, hogy a p*csába, vissza kell mennem, és újra kell vágnom [a filmet], ki kell belőle vágnom dolgokat. És megcsináltuk. Meghátráltunk. Miután beszéltünk erről, egyetlen megjegyzése volt a filmmel kapcsolatban: »Ez [a jelenet] fájdalmas lesz... Szükség van rá, igazad van, de én nehezen fogom tudni megmutatni ezt a feleségemnek, úgyhogy gondolkodj el azon, hogy kivágod!« És igaza lett!

Flanagan egy másik Kinggel folytatott szakmai beszélgetését is megosztotta a podcastben:

Nagy félelmem volt, hogy mi van, ha Steve utálni fogja a munkámat. Nem tudtam, mihez kezdjek, mert ezt [a terhet] biztosan magammal cipeltem volna örökké. De ő megnyugtatott, mert azt mondta: »Nos, a helyzet az, hogy hogy ha a film jó lesz, akkor az emberek azt fogják mondani, persze, hogy jó lett, hiszen a könyv is jó volt. Viszont ha a film rossz lesz, akkor majd azt fogják mondani, hogy a könyv jobb volt. Én mindkét esetben nyerek!«

(via Indiewire & Movieweb)