Új előzetest kapott Robert Pattinson agyeldobós sci-fije!

Sajnos a Mickey 17 trailerét egyelőre csak a CinemaCon résztvevői láthatták, de mindenki ódákat zeng róla a neten.

Legelőször a Las Vegasban április 8-11. között zajló CinemaConon vetíetették le a Mickey 17 trailerét. Ez az az agyeldobós sci-fi, amiben Robert Pattinson alakítja a címbéli Mickey-t, aki újra és újra meghal, mivel egy űrbéli gyarmaton mindig rábízzák a legveszélyesebb feladatokat, amit ha nem él túl, akkor a modern technológia segítségével „új testet nyomtatnak neki”, és keccsölhet tovább.

A Mickey 17-et túlzás nélkül a fél világ várja, mivel a rendezője nem más, mint az Élősködők című szatíráért Oscar-díjjal jutalmazott dél-koreai filmes fenegyerek, Bong Joon-ho, aki Edward Ashton Mickey 7 című bestseller sci-fi regényét adaptálta vászonra (magyarul is megjelent tavaly az Agave kiadó gondozásában). A könyvben Mickey 7-es számú változata a főhős, de a filmben már a 17-es (és a 18-as) változatát láthatjuk majd, amit a rendező így indokolt:

A [címbéli] szám azt jelenti, hogy [Mickey] hányszor hal meg. Én tízzel többször öltem meg. Ez egy sci-fi film, de egyben egy emberi történet is.

A történet szerint egy rutinfeladat során Mickey eltűnik, és mindenki halottnak hiszi. Mire visszatér a bázisra, már az új Mickey-klón vette át a helyét, ám mivel a „többszörözést” nem nézik jó szemmel egy olyan kolónián, ahol nehézkesen megy a terraformálás, fogytán az élelem, és rossz a termés, titkolniuk  kell a kettős létezésüket... Pattinson egy korábbi interjújában egyébként elárulta, hogy ő maga alakítja Mickey 17-et és Mickey 18-at is, de amíg az előbbi egy vidám és barátságos fickó, az utóbbit direkt úgy játszotta el, mintha ő lenne saját maga „gonosz ikertestvére”.

Az előzetest, amelyet egyelőre csak a CinemaCon résztvevői láthattak, Frank Sinatra zenéjére komponálták meg. A könnyed részeken nagyokat derült a közönség, de

akadt néhány igen erőszakos jelenet is benne, például amikor Mickey elveszíti az egyik karját, vagy amikor élve bedobják a folyékony fémbe, ráadásul úgy, hogy előtte ő maga egyezik bele ebbe...

A filmet (amiben olyan neves sztárok szerepelnek Pattinson mellett, mint Mark Ruffalo, Steven Yeun, Naomie Ackie és Toni Collette) Bong Joon-ho eredetileg 2024 márciusában akarta bemutatni, csak annyira megcsúsztak az utómunkálatokkal, hogy a premier végül 2025. január 31-re tolódott.

Amíg nem lesz elérhető a YouTube-on az új előzetes, itt az egy évvel ezelőtti trailer:

(via Hollywood Reporter)