Újabb folytatást kapott A bűn éjszakája – és aligha az utolsót

Július 4-én debütált az Egyesült Államokban a The Forever Purge, amiben egy vérszomjas amerikai szektának már nem elég, ha egy évben egyszer 12 órán át nem érvényesek a törvények.

2013-ban indult hódító útjára a Purge franchise (a sorban első film Ethan Hawke főszereplésével nálunk A bűn éjszakája címet kapta, a későbbi epizódok viszont már A megtisztulás éjszakájaként futottak), amelyben egy olyan Amerikai Egyesült Államokat ismerhettünk meg, ahol tombol a bűnözés és túlzsúfoltak a börtönök, ezért a kormány kijelölt egy 12 órás időszakot minden évben, amikor bármilyen bűncselekmény legális. Szabad a rablás és a gyilkolás, nem lehet rendőrt hívni, és a kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást – vagyis az erőszak és a bűn éjszakáján az amerikai polgárok maguk tartják fenn a rendet a szűkebb pátriájukban.

Ez a kissé bizarr, de népszerű franchise kapott most a függetlenség napján, július 4-én egy újabb filmet (de készült már egyébként tévésorozat is belőle), ezúttal Everardo Valerio Gout rendezésében, The Forever Purge címmel, ami egész jó visszhangot kapott.

Az alaptörténet ezúttal az, hogy egy állig felfegyverzett csoport úgy gondolja az Egyesült Államokban, hogy a szabad rablást és gyilkolászást nem kellene kizárólag csak egy 12 órás időszakban legális tevékenységgé nyilvánítani, hanem legyen az összes többi éjjel és nappal a bűnözésé. A törvényen kívüli, maszkos martalócok szektája tehát úgy dönt, hogy ezen túl fittyet hányva minden írott és íratlan szabályra, az évi egyszeri „megtisztulási éjszaka” vérben és erőszakban tobzódó ünneplését nem fejezik be hajnalban, hanem továbbra is terrorizálni akarják a békés polgárokat. Néhányan persze azért felemelik ez ellen a hangjukat, de természetesen ők is fegyverrel kívánják nyomatékosítani a szavaikat – így a nézők egy eléggé izgalmas akcióhorrort kapnak (a film esetleges magyarországi premierjéről viszont még nem tudni semmit).

Forrás: Universal Pictures

 

Aligha ez lesz az utolsó Purge-film a sorban: még idén jönni fog egy Purge: One V. All címen futó rövidfilm, ami szintén 2013-as A bűn éjszakája történéseit és a forgatókönyvíró James DeMonaco karaktereit viszi majd tovább (via The Hollywood Reporter)